Založ si blog

Naď s Matovičom spr. . sto klamali v priamom prenose

To čo si dovolili bolo absurdné. Vraj nie je možné otestovať pozitívne antigénových v krátkom čase s PCR testami. Redaktor sa Naďa niekoľkokrát pýtal, ak je kapacita na PCR testovanie cca 20.000 testov denne, prečo nie je možné otestovať PCR testami všetky pozitívne prípady z antigénového testovania.
Dnes sme sa utvrdili v tom, že tu niečo nesedí. Z antigénových testov bolo pozitívnych 13.509 ľudí a PCR testov za nedeľu bolo vykonaných, čuduj sa svete len niečo okolo 5.000 a celkovo pozitívnych iba 577. Chce si Matelko s Naďom napísať dobré čísla do svojich modrých knižiek? V pohode by mohli pretestovať ľudí z prvého aj druhého kola a trvalo by to maximálne tri dni, ak by trošku posunuli nové a dohľadané prípady čo by nebol vôbec problém. Jednoducho klamú a nechcú porovnávaciu štúdiu!
No a teraz protipandemický plán! Deti a študenti šup do školy. Starší učitelia by mali na výber buď výučbu z domu, alebo v škole, ak nemajú nejaké zdravotné problémy, ktoré by mohli byť nebezpečné. Jedným z ohnísk nákazy boli v septembri a októbri práve vysokoškolské internáty v Bratislave. Študenti tam mali ostať celý semester a tak nejako sa komunitne vyliečiť, čo by u nich nebol problém. Takto len celú coronu predlžujeme. Iste, možno sme získali čas. Načo však?
Lekári a sestričky, ktoré sú pozitívne na covid, ale sú bez príznakov šup do práce k pacientom s covidom. Kruté? Logické. Nakazený od nakazeného sa už asi nenaberie. Jednoducho, corona sama sa len tak nezastaví. Zastavia ju len pozitívne vyliečení pacienti, ktorí tvoria doslova štít. Teda čím viac nás bude vyliečených, tým skôr sa corona zastaví.
Doslova nevyhnutné je chrániť pacientov s inými rizikovými chorobami a faktormi, ktoré sú dnes už jasne definované.
Všetky vládne opatrenia zabúdajú na ľudí, ktorí coronavírus už prežili a majú ho za sebou. Tých by sa už žiadna karanténa a ani obmedzenia týkať vôbec nemali.
Testovať cielene a pripraviť napríklad internáty, ak sú prázdne pre pacientov s covidom. Prakticky tí čo nie sú na JISke a kyslíkových prístrojoch, nemusia byť ani len v nemocnici, ale potrebovali by opateru. Možno by stálo za to využiť aj hotely, aj tak nemajú turistov.
Rúška v exteriéri pre zdravých ľudí zrušiť. Obnova ekonomiky je nevyhnutná, reštauračné služby, ale nielen tie sú na bode mrazu a pred krachom. Podporné opatrenia sú slabé a fakticky s obrovským obmedzením a neustálymi podmienkami. Proste jedna katastrofa.
Žiaľ, corona sa nezastaví dokiaľ nebude vakcína, alebo si dostatočné množstvo obyvateľov nevybuduje kolektívnu imunitu.
Ozaj Matelko, nie sme na jednej lodi! S takým K.., by som nikdy nebol na tej istej lodi!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895272x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív