Založ si blog

Matovič klame ako z veľkej knihy! Ak by som bol vo vláde, Sulíkovi a Pellegrinimu by som poradil toto

Matovič klame a to tak bezbreho, že to nie je skutočné. Pri mzde, kde predstavuje celková cena práce 1480 € a čistá mzda je 839,38 € doslova okradne najnižšie zarábajúce osoby! Zruší odpočítateľnú čiastku a tým pádom úplne odstaví aj živnostníkov! Toto je skutočná revolúcia neschopnej vlády zodrať národ.
Ešte raz – celková cena práce 1480 €
Odpočítateľná čiastka dane 375,95 €
Preddavky 108,71 €
Odvody: 146,68 €
Základ dane 948,09 €
Základ – mzda: 1094,77 €
čistá mzda: 839,38 € čo predstavuje 56,71%
No a teraz Matelkove odvody a dane vo výške 58%!!!
Štát vám zoberie 858,4 € a ostane vám 621,6 € – úplne geniálne! Teda z vašej výplaty ide dolu 217,78 €. Opravte ma, ak som urobil chybu. Vyše 58% zoberie štát pracujúcim! To sa ho na to nikto nespýtal?
Preboha, to kto toto pripravil! Veď on ide ošklbať prioritne nízkopríjmové skupiny. Totálne svinstvo. Teraz druhá pripomienka ku covidu. Ľudia, spamätajte sa a aj keď máte chrípku či nádchu, ostaňte sa doma liečiť. Šup k lekárovi po lieky a domov vyležať a nie prechádzať sa v práci. Kedysi sme poctivo vyležali chorobu a tu je ten problém. Ani vakcína vás neoprávňuje chodiť kašľajúcich a kýchajúcich medzi ľudí! Ležte doma a pite čaj a zoberte si predpísané lieky. Ak nemáte covid a ste chorí, to vás neoprávňuje chodiť medzi zdravými, ako by sa nechumelilo. To zažívam temer každý deň. Arogancia a ignorácia. Zaočkovaní si tiež asi o sebe myslia, že po vakcíne môžu všetko (ja k nim nepatrím). No a ešte k tomu návrhu, pre ktorý sa pohádal Šulino s Pelem, ani jeden nemá pravdu. Maródku radšej dajte všetkým podľa covid maródky. Ono strata za prvé tri dni a potom následná nie je až taká malá a tak ľudia prechodia hocičo.
Vláda, konečne preber zodpovednosť za očkovaných a za následky, ktoré môže spôsobiť vakcína. Navrhujem v prípade priameho úmrtia výšku odškodnenia 400.000 €. Ak by človek preukázateľne zomrel na následky vakcinácie do jedného mesiaca, náhrada škody vo výške 200.000 €. Za každý načatý mesiac spôsobený problémami z vakcíny odškodné vo výške 2000 € a lekársky monitoring!
Bojíte sa tohto riešenia? Prečo? Veď očkovacia lotéria stála viac ako počet úmrtí, ktoré by musel štát odškodniť, alebo?
Len pre ujasnenie. Išlo tu o to, že Matelko jedno hovoril, druhé ukazoval a pomiešal pojmy. Fakticky ide len o zjednodušenie výpočtu odvodov bez analýzy dopadu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897037x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív