Založ si blog

Zriadime koncentráky pre občanov ruskej národnosti v rámci kolektívnej viny?

To, čo sa deje sa ináč nedá nazvať, len novodobý nacizmus voči národnosti. Je to jedno, že to je tá ruská! Uplatňovať v takejto miere kolektívnu vinu je až niečo nepredstaviteľné. Nútiť ľudí zavrhovať vlastnú krajinu a nadávať na svojho prezidenta a tým aj ohroziť svoje rodiny je niečo zverské. Ľudia, ktorí roky žijú mimo Ruska sa stali terčom útokov. Prečo? Čo s tým oni majú? Platia dane, hovoria jazykom krajiny, v ktorej sa nachádzajú a s dianím nemajú vonkoncom nič spoločné.
Presne takto začínali nacisti voči Židom. Iste, Židia nezaútočili na inú krajinu, ale boli občanmi v daných krajinách a prinášali určitú kultúru a hlavne boli hrdí na svoju vieru. Budeme uplatňovať kolektívnu vinu voči Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii a Taliansku za Mníchovskú zradu? Urobili sme to vôbec niekedy? Veď krv aj slovenských Židov majú na rukách aj tieto krajiny.
Jasné, že odsudzujem vojnu na Ukrajine a kto nie? Ale takýto bohapustý a nacistický pohon na obyčajných Rusov je pre mňa neprijateľná vec. Ako prvého, koho zatvoríte? Kuzminovú? Veď je našou občiankou, mnoho krát za nás bojovala na športovom poli a je to v skutku zlatý človek.
Premenovali ste trápnučko ruskú zmrzlinu a to je prosím vás aký protest? Pomaľovali sa pamätníky doslova idiotským spôsobom, pretože hentí experti si dali akosi čudne dokopy Rusko a ZSSR. No v Červenej armáde bojovali aj Ukrajinci a mnoho iných národov ZSSR! Lenže tým urazili aj iné národnosti. Však, Arpi! Kedy začnete páliť ruské knihy? Najlepšie všetky a od každého ruského autora. Presne takto začínal nacizmus. Našiel sa nepriateľ a to ešte vo vlastných radoch. V radoch občanov, ktorí žijú a pracujú na Slovensku či v Európe. Dokonca ani obyčajní Rusi v Rusku za to nemôžu. Uvalili ste na nich sankcie a uvalili ste ešte horšie na nás. Svet sa mal zjednotiť nie na sankciách, ale na vyriešení daného problému – zbytočnej a nepochopiteľnej vojny. Chcete trestať Rusov? Nuž, trestajte ich do tej miery, že aj tí, ktorí boli a sú proti vojne, sa postavia na stranu vojny. Dvojaký meter je priam neskutočný. Len dúfam, že ak toto raz skončí, svet zareaguje na každý jeden konflikt rovnako a odsúdi tým istým spôsobom každého agresora. Nie preto, že je vojna v Európe, ale preto, že sme si rovní.
Ešte jedna poznámka k vojne a financiám za transportéry či za Dankove F16. Vojna na Ukrajine jasne ukazuje, aký je súčasný trend v boji s nepriateľom. Gerilová – partizánska vojna s dobre vybavenou technikou pre pešiakov. Životnosť tankov či transportérov je minimálna, o tom som už písal pred rokmi. Pretože buď máte dobré letectvo a urobíte z daného štátu parkovisku bez ľudí, alebo ste prehrali, ak nemáte za sebou obyvateľov danej krajiny. To sa presvedčilo ZSSR a USA v Afganistane a tých prehier má USA na svojom konte podstatne viac. Fakticky tam, kde zasiahli, iba rozbili infraštruktúru a pozabíjali kopu civilistov. Čím sa vojna vo Vietname, Jemene, Líbyi, Juhoslávii, Sýrii, Iraku atď. odlišuje od tej dnešnej medzi Ruskom a Ukrajinou? Ničím! Iba maximálnym sebectvom tých, ktorí vtedy boli ticho a teraz kričia! Neučíme sa mieru, ale vojne a nenávisti a toto pravdepodobne skončí občianskymi vojnami, ktoré začnú neúmerným zdražovaním, to už začalo a začne sa hľadať nepriateľ medzi nami!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897587x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív