Založ si blog

Nielen Slovensko, ale aj EÚ riadi banda amatérov a čo s covidom

Dnes predviedol Šimečka svoje „vedomosti“ o ekonomike a pomoci Slovensku v debate na plné g.le. Vlastne prázdne, pretože okrem otrepaných fráz, lebo Fico, čo prešlo do frázy, lebo Putin nepovedal nič. Bol zamiešaný na debate v Markíze, vraj ako opozičný politik. No nechajme ho v jeho svete. Čo urobila EÚ pre občanov v tomto čase? Nič a dlho neurobí nič, až kým sa nezačne rozpadať z dôvodu sociálnych nepokojov. Od Šimečku, ale ani od Cigánikovej som nepočul vážne žiadne riešenia.
Čo by som urobil ja? Napríklad by som presunul fondy z EÚ do výmeny kotlov v podstatne väčšej miere pre staršie rodinné domy. Ak hrozí energetická kríza aj z dôvodu amatérskeho správania sa samotnej EÚ, tak nech platí za svoju nerozvážnosť, keď sa mali rušiť dlhodobé kontrakty a nahradiť sa mali spotovými cenami. Napríklad by mohla ísť dotácia na zateplenie pre staré rodinné domy do výšky 60% z ceny obstarania a na kombinované vykurovanie na tuhé palivo a tepelné čerpadlá, poprípade rekuperáciu. Štát by aj tak dostal naspäť 20% DPH naspäť. Energie jednoducho nenahradíme. Stravu môžeme obmedziť, znovu variť doma a začať ako kedysi chovať svine či hydinu doma, aj keď parlament má len obmedzenú chovnú stanicu. Vrátime sa o päťdesiat rokov naspäť. Zabudneme na dovolenky a luxusný tovar. To nie je problém. Predsa Slovensko ako jeden z najchudobnejších štátov EÚ nejako prežije. Vždy sme vedeli prežiť sklonením hlavy, poreptáme si a to je asi tak všetko. Idú hore miestne dane, potraviny, energie proste všetko. O chvíľu praskne realitná bublina a banky začali zvyšovať úroky na hypotékach. Ešte bude sranda. Najhoršie na celej veci je, ak sa dohodnú štáty OPEC-u s Ruskom a začnú EÚ likvidovať. Ak sa odstrihnú od dolárov a eura, sme nahratí a padne ako EÚ, tak USA ako najväčší dlžníci na svete. Nebudú mať z čoho zaplatiť dlhy. Možno Ukrajina je len taký pešiak na šachovnici, ktorého potrebovali obetovať. Cieľ je úplne iný. Globalizácia ukázala obrovské trhliny a svoju slabosť. Slovensko nemá zabezpečenú potravinovú bezpečnosť, nemá energetickú a surovinovú sebestačnosť atď. To, čo kecala Cigániková, že máme zásoby Uránu na 50 rokov je síce pravda, ale druhá je, že ho potrebujeme vyťažiť a spracovať a hlavne na to druhé nemáme nič.
Až teraz sa ukázalo, že sme viac závislí na cudzom ako na našom a žiadna EÚ nám nepomohla, skôr naopak. Schopnosť organizmu prežiť sa ukazuje v ťažkých časoch. Tlačenie peňazí len urýchľuje pád civilizácie. Základné znaky pádu civilizácie sú už v kluse, ako napríklad hyperinflácia, aj keď zatiaľ je cválajúca a tlačenie peňazí bez kontroly. To robí FED aj ECB. Ďalším znakom je zadlženosť krajín, nástup akejkoľvek diktatúry, aj tej neoliberálnej a obmedzenia základných slobôd. No a poslednými dvomi znakmi sú klimatické zmeny a pandémia. Teda suma sumárum – od ekonomickej krízy sme už v úpadku. Naplnili sme všetky znaky pádu civilizácie.
Teraz ku Covidu a miliarde či dvom, ktoré v súčasnosti veľmi chýbajú. Miliarda na nezmyselné testovanie sa nám veľmi vypomstila a egoizmus idiotov bol na neuverenie. Vraj obstarávanie vakcín pre EÚ malo zmysel! Aký? Veď státisíce už ich darúvame a státisíce v celej EÚ expirujú! Problémy s vakcínou sa zamlčujú a nejaká buster dávka je už úplne mimo realitu. Štáty, ktoré nemali premorenosť, dostávajú covid ako na bežiacom páse. Nič im nepomôže, žiadna vakcinácia, ani Portugalsku voľajako nepomohla. Kedy budú zverejnené počty pacientov, ktorí mali problémy so srdcom či prekonané infarkty? Nie je ich málo. Každý deň ide na testovanie aj pol milióna € a niekedy melko. To fakt musíme testovať covid aj u tých čo nemajú problém s covidom? Veď nech ostanú na maródke, ak majú menšie problémy a hotovo. To je fakt bohapusté mrhanie peňazí. Veď aj tak na covid nemajú lieky, len päť dní maródky. S chrípkou som kedysi ležal viac ako s covidom a mal som horší priebeh a to som patril medzi prvých cca 20 000 na Slovensku, čo sme ho prekonali. Za týždeň testovania sa minie cca 5 mil €. Tie financie chýbajú!
Heger chce ekonomicky zničiť Rusko? Srandista jeden, prvý apríl už bol. Ako chce zničiť štát, ktorý má všetko a čírou náhodou ak sa dohodnú ešte s Čínou, Indiou a Južnou Amerikou, pretože Afriku už majú, tak je to trh 7 miliárd proti cca miliarde. Začala sa svetová ekonomická vojna, len EÚ a naša verchuška to nepochopila.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897630x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív