Založ si blog

Matovič nielen plagiátor, ale aj úplatkár. Prezidentka objavila možnosť referenda a rukojemníci zlých rozhodnutí EÚ.

Matelko sa znova priznal, že podplácal lekárov a má na nich ťažké srdce. Tak nielen daňoví podvodník, plagiátor, ale ešte aj korupčník. No a niektorí diskutéri mu ešte aj pritakali. Vraj kto nedal úplatok lekárom? No ja určite nie a nestretol som sa zatiaľ s lekárom, ktorý by odo mňa niečo pýtal ako všimné. Je frustrácia zo seba samého nemá hraníc a preráža čím ďalej hlbšie dno. Bude ho vyšetrovať NAKA za to, že dával úplatky, alebo nie? Veď sa verejne priznal. No a čo s tým lekárom? Jednoducho tento človek to v hlave nemá v poriadku.
Možno bude musieť použiť Žilinka aj na Matoviča paragraf 363. Mimochodom, paragraf, ktorého tvorcom je Lipšic a pravdepodobne ho stvorili na ochranu našich ľudí, ako napríklad Tódovej, Havrana či iných „expertov“ ktorí si myslia, že sú nedotknuteľní.
Prezidentka mala prejav, pekne prečítaný a to je asi všetko, frázy o rozdelení spoločnosti, kde samotné jej PS alias – „mladá sila“, ktorej heslo veľmi silno pripomína tú „bielu silu“ a ktorí by najradšej zobrali niektorým voličom možnosť voliť. Nuž „demokratická“ to strana. Extrém ako extrém. Či ľavicový, alebo pravicový. Prezidentka prejavom nepriamo podporila aj referendum, ktoré má byť o možnosti dať dolu akúkoľvek vládu, ak ide proti občanom. Prišla až teraz na to? Skôr sa pozerá na preferencie PS a možnosti získať akú takú pozíciu pri predčasných voľbách. Šimečkova strana je však pre mňa extrémistická a v spojení liberálny-fašizmus nevidím nič mimoriadne. Podobne nejdú dokopy ani spojenie ako národný socializmus. No a predsa ich používame a podobne už zľudovel aj liberálny fašizmus. Pričom väčší pozor by si malo dávať PS ak by ich začali označovať liberálnymi nacistami. Prečo? Pretože fašizmus a nacizmus dve rozdielne diktatúry, aj keď na začiatku možno na spoločnom základe.
Teraz k tej pomoci obyvateľom s energiami. Tak za plyn si priplatíme približne 15%, ale to nie je isté, zatiaľ to bola len jedna Matelkova plačovka. Problém je, že toto nerieši príčinu, ale len dopad. Pravdou je, že ľudia trpia kvôli nedomysleným sankciám EÚ. Chce pomáhať Ukrajine a zároveň sa odstrihne od lacných zdrojov. Teda Slovensko stojí vojna na Ukrajine už cca 8 miliárd € a to ešte nerátam zhoršenie situácie obyvateľstva. Prečo sa neriešia distribučky, alebo prečo sa nerieši predaj energie von a následne jej nákup za podstatne vyššiu sumu? Veď na prvom mieste musí byť Slovensko v energetickej bezpečnosti a až potom ostatok. Teda najprv by sa mal zabezpečiť domáci trh a až následne predávať prebytok na burzách. To by malo fungovať v normálnej spoločnosti. Podobne by mali postupovať pri nákupe. Teda kupovať len na doplnenie zvyšnej potrebnej kapacity. 6 miliárd pôjde tento rok na vraj na podporu domácností, ale v prvom rade to bude podpora firiem, ktoré skúpili energiu a teraz s ňou kšeftujú, podobne ako USA či Katar, alebo Nórsko, ktoré nás už v súčasnosti doslova vydierajú 4 násobnými cenami. Gratulujem! EÚ držia nad vodou už iba natlačené financie. Miliardy na zbrojenie nemajú konca, ak zoberiem len Slovensko, transportéry, stíhačky atď. možno už teraz za vyše 4 miliardy a to nevravím o nie našej protivzdušnej obrane. Fakt gratulujem k takejto prezieravej samodeštrukcii. To je problém, stali sme sa rukojemníkmi veľmi zlých rozhodnutí EK, ktorá fakticky rozhoduje o osude EÚ. Zjavne je budúcnosť v jadre a nie vo vetríku či Slnku.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897656x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív