Založ si blog

Horúce leto najhorších volebných programov a totálnej ignorancie rozumu. Nechcem odísť, kam?

„Máme najlepší program“, „máme najlepších kandidátov“, sme jednoducho najlepší. Toľko absurdností, čo predvádzajú politické strany a ich lídri ešte vo voľbách nebolo. Človek – volič by si aj prečítal tie „najlepšie“ programy, len akosi neexistujú. Dokonca by hľadal aj nejaké riešenia a ako to chcú politici spraviť. No ja som zatiaľ nič reálneho nenašiel. Jeden 25-ka nechce podporiť žiadne mimovládky, ak by boli napísali napr. spolitizovaným mimovládkam ani cent, tak to beriem. Druhý a k nemu sa pridal ďalší teda 3-ka a 5-ka propagujú v čele s Proč? 5KO a asi najhorším spotom, čo som doteraz videl – mládež, vraj má ísť voliť. V pohode padne rozhodnutie, že vraj majú ísť mladí ľudia voliť, lebo nechcú odísť zo Slovenska. Naozaj, hlúpejší dôvod na odchod ako je účasť na voľbách skutočne nepoznám. No a kam chcú odísť? Aké riešenia majú a prečo chcú odísť? Politika to určite nie je. Teda čo to je? Odchod za hranice nikdy nesúvisel s politikou, ale s financiami. No a tu je problém. Nie politika, ale financie a pohodlie sú tie dôvody. To, čo predstavuje daná iniciatíva je čistý dríst propagandy pred voľbami, koho to majú mládežníci voliť? O tom iniciatíva mlčí. Samozrejme, nemôžu zasahovať takto okato, ale možno môžu a budú ukazovať koho nemajú voliť. Iste, v súčasnosti nie je z koho vyberať. Kandidátky sa nerobili na základe kvality odbornosti, veď len taká 5-ka má tam „hviezdy“ s IQ nekonečného minima. No máme tu aj politických dinosaurov, ktorí sa znovu bicyklujú s číslom 9. Národné strany maďarského zastúpenia tu máme s číslami 5,7,9,18. Nuž, proti gustu, žiaden dišputát. Národných strán je tam tiež ako nasr….8,11,15,21,25. Len o jednu viac ako tých južanských. No a ktože to chce prezentovať demokraciu? Tak tých tu máme požehnane a to doslova: 7,16,17,20,22,23 – teda aspoň to deklarujú v názve. Máme tu len jednu prorodinnú a to doslova a do písmena v hlavnej úlohe s násilným inseminátorom a ochrancom detí mu pripadla 13-ka, asi jeho konečné číslo, myslím nielen pri deťoch? Vedúca výhovorka, „lebo 16“, ktorú dostalo na výslnie číslo 5. zomiera. Je pravdou, že č. 5 potrebuje 7% čo pri jeho súčte IQ bude dosť problematické získať, ale Lováci možno už zabudli na heslo spred 3,5 roka teroru „ nech je sranda“. No nebola. Ako 5-ka vládla, také číslo známky si vytiahla – nedostatočná!!! Pri 12-ke som sa skoro popučil, vraj najlepší program? A to ako zistili? Pán Truhlík povedal? Osobne si myslím, že sa to prisnilo lídrovi 12 pri delíriu, keď dopíjal posledné kvapky tej jeho 12-ky v Dubaji.
Líder národniarov, čo kúpil F16 má 15-ku, škoda, o jedno číslo ho to minulo, ale bol v koalícii so 16-kou, takže až tak mimo to nie je, aj tak tam potreboval podpis „lebo 16“. Z popolu povstala Aurora a fasovala 6 a možno aj 666, ale veď je aspoň spomínaná sranda. 23-ka to dá do tretice? Možno ma potešia ako minulé voľby.
Je tu však aj úplne „úžasná“ 22, alebo 202? Teraz neviem, líder pôsobí ako štatista najhoršieho filmu a lepšie sa pozerá ako keby mal mať repliky a zľava sprava je ohraničený dvomi 00, teda to nie je tak 22 ako 000. Ba čo horšie, keď som videl tú reklamu…Kedysi sme mali takú, no neviem ako to povedať. Uvediem príklad: Jarko, ty sa ako cítiš? Ako ľavé vajce! A ty? Ako pravé! Ej, ale z teba by bol dobrý….. tak nič, nedá sa to použiť. Síce v dnešnej agende, neviem neviem.
Všetci diktátori v minulosti aj súčasnosti boli nepriatelia organizácií, ktoré nešli s nimi v rade a nezdieľali ich myšlienky. Nacisti zakázali všetky možné opozičné organizácie a politické strany. Komunisti urobili to isté a neoliberáli robia presne to isté v súčasnosti. Pripomína mi to vývoj napríklad v cirkvi, kde na začiatku boli prenasledovaní, mučení a zabíjaní, následne sa dostali k moci, ktorá im zachutila a prebrali si úlohu trýzniteľov a diktátorov. Ono aj sloboda a demokracia musia mať svoje hranice, aby neprerástli do anarchie alebo diktatúry.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3900111x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív