Založ si blog

Pohoda v nepohode, Trump práve vyhral voľby a beriem vážne slová ministra Tarabu ohľadne vody

Uhorková sezóna toto leto naozaj nie je. Udalosti sa dejú v jednom kuse. Pohoda sa z chýb nepoučila a opakuje ich. Toto nech však rozhodne komisia. Mňa skôr zaujíma prečo takýto komerčne stratový podnik, aspoň podľa výkazov v hlbokej strate a podľa liberálneho trhového prístupu by fakticky už nemal existovať, pretože trh rozhoduje, ešte stále funguje. Skôr ma zaujíma, ako môžu do takýchto podnikov investovať štátne železnice, ktoré majú samé so sebou problémy, potom napríklad Fond na podporu umenia, keď tam ide len o zabezpečenie kapiel a servisu zo strany organizátora atď.. Potom by naozaj mal nárok na takúto podporu hocaký festival či mestský, alebo dedinský jarmok s programom. Nielen preto, že tie jarmoky sú zadarmo oproti Pohode. Ak má účastník na vstupné, nájde si už financie aj na tú dopravu na vlak. O cestovaní zadara som už tu toho popísal dosť a pridávať ešte k tomu nejaké sponzorské na súkromnú akciu mi pripadá scestné.
Druhá, už celosvetová udalosť je atentát na Trumpa. K tomu len toľko, že už asi vyhral voľby, ak demokrati nechajú na kandidátke Bidena. Veď tak či tak už korunoval Putina za prezidenta Ukrajiny a Trumpa dal za svojho viceprezidenta, teda žeby až takto predpovedal budúcnosť?
Ešte sa vrátim k tej nešťastnej vode. Pán minister Taraba navrhol riešenie, s ktorým súhlasím a dúfam, že to neboli len reči. Naozaj by bolo dobré, aby akcie, ktoré daroval štát obciam za vodu by dostal od nich naspäť, ak ich nechcú! Ale prečo predkupné právo, ak ich od štátu ako vlastníka dostali zadarmo? Nemali by ich len vrátiť?
Ešte by nám tu mohol Klub 500 vo svojom vyjadrení vysvetliť, ako získajú vodárne financie navyše za danú transakciu? Teda ak vykúpia vodárne akcie od miest a obcí a zároveň im za tú istú cenu ponúknu svoje dlhopisy? Tu sa mi akosi rozum zastavuje a myslím, že ani Sotákovi a ani Tarabovi nebolo všetko povedané o týchto dvoch obchodoch. Teda predaj akcií za tretinovú cenu a možný nákup dlhopisov v tej istej hodnote. Prínos pre vodárne na rozvoj je veľká 00. jediným cieľom je podľa všetkého oslabiť akcionárov a posilniť rozhodovacie právo manažmentu podniku. Nič viac. PS to v tomto prípade naozaj prepálilo a nedomyslelo. Pánovi ministrovi by sme v pohode pomohli. Dokonca by som navrhoval zákaz predaja akcií obcí a mali by ich priamo vrátiť ministerstvu. Zlaté vajcia sa takto neprekupujú. Teda ešte raz. Vôbec nie sú problémom dlhopisy! Problémom je ovládnutie spoločnosti manažmentom bez akéhokoľvek vplyvu ostatných akcionárov. Tzv. klub akcionárov je len Pickwickov klub. Pokecajú, odsúhlasia, zvýšia ceny obyvateľom a bude to. Veď čo druhé sa dá urobiť, ak takáto spoločnosť sa neúmerne zadlží nemôže skrachovať? Vznikne možno nové Branisko.

Kultúra, čo to vlastne si a čo ak štrajkujúce dosky neotvoria svoje brány?

06.09.2024

Včera som si pozeral reportáž o možnom štrajku v našich divadlách a ako Janka Kovalčíková si nevie predstaviť, že sa divadlá zatvoria. Podotýkam, mám ju rád ako herečku a nemám proti žiadnemu hercovi nič, ak si vykonáva svoje povolanie dobre. Podobne ako v iných profesiách, striktne oddeľujem profesionalitu od politického názoru, či akéhokoľvek iného názoru. Tie [...]

Ani premiér Fico ani Šimečka

28.08.2024

Rozpútala sa mediálna vojna okolo dotácií rodinných príslušníkov našich politikov. Chcem však upozorniť na úplne iný problém, ktorý tu máme. Problémom nie sú dotácie pre tieto organizácie, ani projekty, ak boli urobené. Problémom je schvaľovací proces. V tejto oblasti by som už mohol pôsobiť ako expert s vyše 20 ročnými skúsenosťami. Teda, kde ja vidím generálny [...]

Olympiáda podľa gusta Francúzov a bude zo Šutaja Eštoka predseda?

27.07.2024

Vôbec sa mi nechcelo písať o otvorení olympiády, ale jednoducho mi to nedá. Zopár postrehov. Na začiatku sa mi to ako tak páčilo, staré hity, pekné miesta Paríža, až kým neprišla karnevalová prehliada cirkusu dekadentných podivností. Nuž, propagácia športovej udalosti v podobe obezity s korunkou, ako ruská Marfa po mesačnej výkrmni v perníkovej chalúpke, ma veľmi [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 653
Celková čítanosť: 3989229x
Priemerná čítanosť článkov: 6109x

Autor blogu

Archív