Založ si blog

Čo majú spoločné Danko, Harabin, Švec, Belousovová a ostatné tzv. národné strany. . . ?

Jednoducho veľké egá, dokážu spoločne vystupovať na mítingoch. Majú temer rovnaké programy strán a agendu a tým pádom aj voličskú základňu. Čo však majú absolútne spoločné, je jedno veľké ego. Nie žeby vytvorili jednu spoločnú kandidátku, ale sa pretekajú, kto komu ukradne tisícku voličov. Napríklad Harabinovi sa to nevyplatilo a len kúsok mu chýbalo do troch percent, pritom mu stačilo zobrať k sebe jednu menšiu stranu. Voličský potenciál týchto strán je cca 9 – 12 %, ktoré jednoducho prepadnú.
Dával som návrhy na systém zjednotenia a bol som na niektorých rokovaniach. Namiesto spolupráce – zvada, kto komu ukradol guličky, alebo čo kto o kom povedal. Absolútne najhoršia vlastnosť týchto lídrov je, že nepočúvajú rady. Analytika je ich slabinou a veľké očakávania chybou. Normálne mám pocit, či to nerobia úmyselne.
Čo takto ich dať na jednu kandidátku a aby kandidovali z posledných miest po vzore Matelka. To mu slúži ku cti (to jediné). Celý systém som pripravil a dúfal, že raz bude možnosť niekoho voliť. Mali tieto strany či straničky vôbec vhodných 150 kandidátov? No nemali. Nemali ani po 10 osobností na svojich kandidátkach, ktoré by boli verejne známe a verejne publikovali na internete či už písanú, alebo vizuálnu formu názorov. Stáli tieto kandidátky za to, aby sa dostali do parlamentu? Nie, nestáli. Výber bol náhodný až chaotický bez toho, aby sa ho zúčastnili ľudia a budúci voliči.
Jednoducho títo lídri nemajú gule ísť spoločne na jednej kandidátke do volieb. Prečo? Pre prašule za voľby, ktoré by dostala ich strana? Či pre osoby, ktoré možno stoja za niektorými stranami? Veď je to smiešne. Mnohých poznám osobne a preto o tom píšem, pretože som naštvaný. Aj ich zásluhou sme teraz tam, kde sme.
Bol by problém, aby sa nechali napísať na jednu spoločnú kandidátku a ešte len potom zistili, akí sú skutočne populárni? Áno, štve ma to. Nemám rešpekt pred žiadnou autoritou, ak sa správa povýšenecky či bezohľadne a egoisticky. Vždy som otvorene kritizoval kohokoľvek, čo sa asi veľmi v súčasnej dobe nenosí. Zároveň som však dával aj riešenia a hlavne som diskutoval. No na ďalšie takéto zbytočné trieštenie nemám už chuť.
Táto krátkozrakosť nás môže stáť ešte veľa. Načo nám je toľko podobných strán? Tu už bude mať každý vlastnú stranu, lebo v tom a vtom mi tento nevyhovuje? Nech idú ľavičiari spolu, nech idú tzv. národné strany spolu atď. Lenže nie – oni chcú tie prašule zo štátneho rozpočtu podobne ako Matelko! Toto hnusné financovanie strán z peňazí nás všetkých by sa malo zastaviť! Ak im ide o Slovensko, tak nech sa konečne spoja. Ak im ide o seba, tak nech ostanú v dejinách zabudnutia.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899554x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív