Založ si blog

Mikuláš, Dedo Mráz, Santa Claus. ..

Osobne si myslím, že to je jedna rodina a nie tá istá osoba. Nie je možné, aby jeden obslúžil celý svet. Iste Taliani majú svoju Befanu, aspoň jedna feministka sa dostala medzi roztomilých bradatých deduškov, ale hneď ju označili za bosorku. Nóri si to trošku pomiešali a roznáša u nich darčeky koza. No čo už.
Uvidíme či bude prinášať radosť aj zlaté prasiatko. Osobne som si nie istý, či ešte bude možné niekde dávať prasiatka pretože v rámci ná-bo-ženskej tolerancie sú pre niektorých neprijateľné. Dúfam, že sa to nedotkne prasiatok z hliny či skla a nebodaj pokladničiek.
Ešte že spomínaní poštári s fúzami majú pri sebe aj ženské pomocníčky. Nasťa nesklame nikdy. Snehulienku, aj keď neviem prečo, tak ju prisúdili v „No, počkajovi!“ dedovi Mrázovi. Ono to asi spôsobila Nasťa, že si ju potom zobral Ivan.
Materialistom určite prirástol k srdcu Santa Claus. Komerčák, že až, ešte aj na reklame pre jeden kolový nápoj je vysmiaty jak lečo s fľašou nápoja, ktorý je temer ani kyselina.
Vráťme sa len pekne k nášmu Mikulášovi a čertovi. Znovu neviem či vhodnejším darčekom je v súčasnosti sladkosť, alebo uhlie. Energetici a lekári majú v tom jednoznačný názor. Uhlie je podstatne lepšie, len keby toho bolo viac a keby to nebolo uhlie, ale drevo, aby to náhodou nenapadli ekológovia.
Teraz je tu jedna otázka! Čo ak za celkové globálne otepľovania môžu akurát zlé deti v kresťanskom svete? Toľko uhlia a vypúšťanie CO2? Na aký pohon vlastne lietajú Santove sane?
Tak deti, čo dnes dostanete od Mikuláša? Trt a dva orechy, alebo ste boli dobre a bude aj kinderko?
Veselého Mikuláša a ak bude mať zo sebou spoločensky unaveného čerta či anjela, nič si z toho nerobte. S každým rodičom si museli pripiť na zdravie Mikuláša.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899670x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív