Založ si blog

Jana Žitňanská a jej názor na vojnu

Tak ja neviem. Naozaj sa nám roztrhlo vrece s tuposťou či neznalosťou? Nielen ja som si to všimol. Jana Žitňanská nemá šajnu o tom, čo je vojna! Pani europoslankyňa má mylné predstavy o sile slova a sile skutočných zbraní. Nevidel som ešte obete mediálnej vojny! Zato som videl množstvo obetí skutočnej vojny. Možno vychádzala zo známeho: „Na začiatku bolo slovo“.
Jedno je isté, zbrane nezabíjajú, ale len ľudia, ktorí ich ovládajú a používajú. Používať však prirovnanie, že mediálna vojna je horšia ako tá skutočná, uvedené video a čas 1:50, je totálne scestné až primitívne. Ako bývalý šermiar a poľovník viem, čo dokážu urobiť palné a chladné zbrane, ale naozaj som sa nestretol s tým, aby niekto, niekoho zabil slovom, ak to nebola osoba psychicky labilná a náhodou nespáchala samovraždu. V mediálnom priestore však prebieha informačná vojna a to je niečo iné! Môžete, alebo nemusíte veriť týmto informáciám, je však demokratické právo písať! Môžete písať hlúposti, múdrosti, básne, romány…. Na čitateľovi záleží, čo si vyberie a čo nie.
Teraz k tým skutočným zbraniam. Ako šermiar som zažil zranenia aj som nechtiac pri tréningoch zranil kolegov tupým mečom, sekerou, palicou a ak by sme si nedávali pozor, malo by to fatálne následky. Pani Žitňanská asi nikdy nestrieľala z gule, brokovnice či deviny a nedaj bože z magnumu 45. Slovo dokážete odraziť iným slovom, či ho len tak preletieť cez hlavu. Nech to pani Žitňanská skúsi urobiť s menovanými chladnými či palnými zbraňami a už vôbec nevravím o ťažkých zbraniach, kobercových náletoch či zbraniach hromadného ničenia, kde po vás ostane len prach.
Nejako sa nám rodia nevedomí anarchisti v tom našom Europarlamente. Upozorňujem vážených čitateľov, aby si nebrali slová pani Žitňanskej k srdcu a ani to nikdy neskúšali. Chcete si ublížiť pre blbosť iných?
Radšej akákoľvek informačná vojna, ako akákoľvek skutočná a najlepšie by možno bolo úplné vymazanie internetu. Možno by ľudia začali komunikovať medzi sebou a tú bruselskú lúzu by nebrali vôbec do úvahy. Neverte a pochybujte. Tvorte si vlastný názor z argumentov, ktoré zistíte, prečítate, vydiskutujete. Šťastný Nový rok 2017.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3901387x
Priemerná čítanosť článkov: 6067x

Autor blogu

Archív