Založ si blog

Harabin hrozbou, Fico neodporúčaný, Lajčák propaguje ruské školstvo a vojna vo Venezuele

Pred tromi mesiacmi si robili súčasní opoziční aj mimo parlamentní opoziční politici veľkú srandu z kandidatúry pána Harabina na prezidenta SR. Nejako sa situácia otočila a vyhľadali si nového nepriateľa demokracie. Demokracie, v ktorej podľa nich môžu mať pravdu len oni.
Stala sa však ešte jedna vážnejšia vec a to, čo mimochodom povedal Igorko medzi rečou v diskusii čisto opozičných lídrov. Môže vraj vzniknúť tretia sila. Nie tá Smerácka, či ich opozičná neoliberálna, ale pravdepodobne nejaká nová – občianska. S rastom popularity skutočne národných strán, ktorých lídri zahodili jazyk politickej korektnosti, sa nejako roztrhlo vrece. Vraj populistické! No kto je väčší populista. Ten kto hovorí o problémoch, alebo ten kto sníva o globálnom jednotnom svete v duchu rovnosť, bratstvo, sloboda a pritom sám prehlbuje rozdiel v spoločnosti a podporuje korupciu? Brusel je v súčasnej dobe vzorom ukážky lobizmu a protekcionizmu určitej skupiny občanov. Bez okolkov sme sústavne len nové členské štáty, ktoré nemajú nárok na také isté pravidlá ako západní, starší kolegovia.
S Harabinom som mal možnosť diskutovať. Nepoznal ma a predsa sme sa normálne porozprávali bez akýchkoľvek škrupúľ. Preto je tu aj istá osobná skúsenosť. Jedno je však isté a to, kto bude prezidentom, rozhodnú ľudia. Prakticky opozícia pomáha s propagáciou Harabina úplne zadarmo. Harabin naozaj nemusí robiť žiadne veľkoplošné plagáty. Úplne stačí nejaká relácia či dokonca voľba ústavných sudcov a reklama je na svete. Nemusí ani prstom pohnúť. Jedno je však isté, Harabín úplne v pohode chodí medzi obyčajných ľudí a debatuje s nimi. Teda, len tak ďalej vážená opozícia či neoliberálni novinári, nič lepšie pre neho nemôžete urobiť.
K Ficovi len krátko. Po voľbe a vypočúvaní kandidátov na ústavných sudcov Smer získa o nejaké to percento navyše. No a to nie som ficovec a nikdy nebudem, ale svoju úbohosť komisie, ktorá preverovala schopnosti kandidátov ma veľmi bavila, prioritne tá opozičná. Niečo podobné, ale v malej miere a oveľa amatérskejšie pripravené som zažil aj ja na vlastnej koži v Sabinove na výberovom konaní, ale my sme ešte písali písomku.
Teraz k pánovi ministrovi Lajčákovi, ako študent študoval medzinárodné vzťahy práve v Rusku a ako bývalý komunista mal v celku veľmi dobrú, priam oslňujúci kariéru diplomata ako doma tak vo svete. Nič nie je lepším príkladom kvalitnej školy ako jej úspešní absolventi pôsobiaci vo svete a to ešte spomeniem aj KSČ, ktorá mu to umožnila. Tak asi systém nebol až taký nevrlý k dobrým študentom a asi ani tie „zlé“ ruské školy nie sú až také zlé, keď dali vyštudovať aj ľuďom, ktorí fakticky teraz vyhlasujú Rusko za hrozbu pre našu bezpečnosť.
Spomenul by som aj pána Danka, ale pravdepodobne má úplne iné starosti s rigoróznou prácou a hneď potom, ako vystúpil v ruskej dume stihli kúpiť F-16 a v bezpečnostnom dokumente si spomenú ako nepriateľa a bezpečnostné riziko práve Rusko.
No a posledná pripomienka zo začiatku vojny vo Venezuele. USA a jeho spojenci na Blízkom východe úplne prehrali. Bola to totálna porážka na úrovni obchodnej aj vojenskej. Namiesto získania partnerov stratilo NATO, Turecko a Irán získal nového partnera a to Rusko. Táto vojna je príliš ďaleko od USA a lepšie povedané, Venezuela má podstatne väčšie ropné zásoby ako ktorákoľvek krajina na svete. Tam, kde sa dvaja bili, v prípade Blízkeho východu najviac získala Čína s neustálym investovaním a skupovaním všetkého, čo sa dá. Po tom, čo spravila Bank of England, nastáva úplne nový pohľad na bankový systém sveta. Je viac ako pravdepodobné, že svoje rezervy začnú sťahovať z Británie, ale aj jej spojencov ostatné krajiny sveta a to bude skôr či neskôr znamenať kolaps svetovej ekonomiky a skončenie globálneho trhu. Je však aj nad slnko jasnejšie, že momentálna politika vo Venezuele nie je akurát prospešná obyvateľstvu a to z jednej strany či druhej. No nechať by sa to malo na nich. Momentálne nové usporiadanie sveta sa už nedá zastaviť a Orwellova 1984 je až neskutočne reálna. Vlastne v nej už žijeme.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899570x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív