Založ si blog

„Priemerná mzda“ alebo podvod štatistického úradu o tom, ako sa tu dobre žije?

Stále mi nie je jasný výpočet priemernej mzdy. Koho sa pýtam, nikto mi to nevie povedať, aké údaje zohľadňuje štatistický ústav pri svojom výpočte. Iste, metodický postup je uvedený na stránke. Len akosi nesedí so skutočnosťou. Horných 10.000 robí celkový priemer našich platov.
Nie je mi však jasné, prečo nie sú do priemeru zahrnutí aj nezamestnaní. Sú predsa evidovaní na úrade práce, kde prácu žiadajú. Nie síce všetci sú tam evidovaní s týmto úmyslom, ale myslím, že takých 70% určite. Prečo však ich podpory či sociálne dávky nie sú započítané do priemerných miezd?
Asi by Amíci neboli prekvapení pri prieskume, že Slováci sú najchudobnejší z eurozóny. Potom by nemali byť započítaní do priemernej mzdy ani štátni či verejní zamestnanci, veď sú financovaní z jedného rozpočtu.
Tak len na záver – ako zlepšiť veľmi rýchlo životnú úroveň na Slovensku? Je to jednoduché. Stačí ak na pár mesiacov necháme vládu a poslancov pracovať ako jediných v našej republike a predbehneme aj Nemecko. Budeme mať síce nezamestnanosť 99, 99% nezamestnanosť, ale priemernú mzdu budeme mať cca 5000 €. Beriem do priemeru aj ministerské platy či biedny premiérov platík.
Všakže jednoduché riešenie, ako zvýšiť štatisticky životnú úroveň a priemernú mzdy na Slovensku? (Trocha irónie nezaškodí.)

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899662x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív