Založ si blog

Nenápadný hon na živnostníkov

Premnožené medvede, diviaky a úbytok živnostníkov. Medvede sú chránené, ale čo chráni nás, živnostníkov? Nič. Nejaké srandovné zväzy nestoja ani za to, aby sa spomínali. Stačí nedohoda medzi zamestnávateľmi a pravou rukou vlády – odbormi a už platíme viac.
Postupne krásne pekne, tečú do štátneho rozpočtu naše financie. Osobne si myslím, že tento krok nebol namierený proti zamestnancom s minimálnou mzdou. To určite nie. Veď aj načo. Zamestnávateľ zníži pracovný úväzok, zvýši produktivitu a má to isté. Odborom je figa po zamestnancoch, hlavne že odborová socialistická mafia má svoje.
Veď ak máme platiť o cca 14 € viac, to je už pekný balík mesačne pre vládu. Približne 300.000 tisíc živnostníkov, musí zaplatiť o cca 7 € viac. Štát takto príde k 2.100.000 € len tak bez toho, aby rukou pohol. Ročne to je úctyhodných 25.000.000 €. Pardon. Vlastne to ide poisťovniam.
Ak uvediem druhý príklad cielenej likvidácie, tak to je trápny zákon o s.r.o.-čkách. Že vraj hotovosť v banke. Vtipné. Kedysi skôr som písal, že odchod živnostníkov na inú formu bude značný. Vtedy, vláda aj akože zástupcovia živnostníkov tvrdili, že to nemá žiaden vážnejší dopad. No dopad to malo. Neustály pokles živnostníkov a vznik s.r.o. tomu dali za pravdu. Ľudia kašlú na budúce dôchodky, ktoré budú tak či tak nízke a ešte k tomu aj devalvované, poprípade sa ich vôbec nedožijú.
Tak prebieha cielená a nenápadná likvidácia živnostníkov a drobného podnikania na Slovensku. Či za Dzurindu, Fica, alebo Radičovej, nikto, ale naozaj nikto sa živnostníkov naozaj skutočne nezastal. Pritom naozaj stačí málo.

Kultúra, čo to vlastne si a čo ak štrajkujúce dosky neotvoria svoje brány?

06.09.2024

Včera som si pozeral reportáž o možnom štrajku v našich divadlách a ako Janka Kovalčíková si nevie predstaviť, že sa divadlá zatvoria. Podotýkam, mám ju rád ako herečku a nemám proti žiadnemu hercovi nič, ak si vykonáva svoje povolanie dobre. Podobne ako v iných profesiách, striktne oddeľujem profesionalitu od politického názoru, či akéhokoľvek iného názoru. Tie [...]

Ani premiér Fico ani Šimečka

28.08.2024

Rozpútala sa mediálna vojna okolo dotácií rodinných príslušníkov našich politikov. Chcem však upozorniť na úplne iný problém, ktorý tu máme. Problémom nie sú dotácie pre tieto organizácie, ani projekty, ak boli urobené. Problémom je schvaľovací proces. V tejto oblasti by som už mohol pôsobiť ako expert s vyše 20 ročnými skúsenosťami. Teda, kde ja vidím generálny [...]

Olympiáda podľa gusta Francúzov a bude zo Šutaja Eštoka predseda?

27.07.2024

Vôbec sa mi nechcelo písať o otvorení olympiády, ale jednoducho mi to nedá. Zopár postrehov. Na začiatku sa mi to ako tak páčilo, staré hity, pekné miesta Paríža, až kým neprišla karnevalová prehliada cirkusu dekadentných podivností. Nuž, propagácia športovej udalosti v podobe obezity s korunkou, ako ruská Marfa po mesačnej výkrmni v perníkovej chalúpke, ma veľmi [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 653
Celková čítanosť: 3989249x
Priemerná čítanosť článkov: 6109x

Autor blogu

Archív