Založ si blog

Mládežníci štrajkujú, vodka sa pije a vlaky meškajú

Zabudol som na niečo dôležité? Asi na ten satelit, čo nás náhodou snímkuje a čírou náhodou snímkoval aj danú oblasť. Toľko náhod po kope, človek by neuveril, ale keď povedia v telke, tak to musí byť pravda a náhoda. Možno zháňali s tým satelitom Nicholsona.
Samozrejme, že som zabudol. Temer každý deň nás nejako potrápi informačný smog. Detičky si idú znovu zaštrajkovať, aj keď o nich už pochybujú aj ich bývalí politickí podporovatelia. Už im nikto neverí, že im nejde o politiku. Ani oni si už neveria a ani nevedia, o čo im vlastne ide. Počul som, že chceli ísť štrajkovať aj do Popradu na súd, v ktorom pán prezident Kiska asi ťahá za kratší koniec. Čo už, jeho čas sa kráti a konečne nebude musieť lietať toľko z Bratislavy do Popradu či z Popradu do Košíc! Jáj, zabudol som, to už sa nepremáva, už radšej aspoň raz oponoval americkému prezidentovi. Síce to nebolo oponovanie, ale myslieť si to môžeme, alebo máme?
Ešte mi stále vŕta v hlave ten cirkus okolo vodky a multi-kulti spoločnosti. Reakcie doleteli až k havranovi a musel sa vykrákať pred ostatným tvorstvom. Vŕta mi však iné v hlave. Nie kroj, či kto bol v ňom oblečený. To všetko je v poriadku. Aj Ibi Maiga si obliekol kroj a nič sa nedialo.
Ja tu vidím iný problém a to, na aký produkt bola táto reklama robená. Na vodku? Na alkohol, ktorý zabíja ľudí po tisícoch. Spôsobuje nešťastia, choroby …. Musíme sa ožrať, aby sme videli svet farebne? Podľa reklamy, asi áno! Moslim si tam skacká, teda chalanisko, ktorý sa veľmi podobne oblieka ako ľudia zo spomenutého náboženstva. No neviem, neviem. Čiže spime sa do nemoty a uvidíme černošku v slovenskom ľudovom kroji??? To mala tá reklama povedať? Reklamní tvorcovia vedeli, že to vzbudí búrku. No tiež nedomysleli možné následky. Fajčenie škodí zdraviu a alkohol vo väčšom množstve robí svet farebným? Sem tam spôsobí „takový malinkatý delírium“, chorú pečeň, trasľavé ruky, výpadky pamäte, rodinné tragédie… Toto som videl za reklamou ja. Mládež, ktorá v danej reklame vystupovala, je na dne nie kvôli farbe pleti, či náboženskému vierovyznaniu , ale že za prachy a možno len za to, aby boli v TV, účinkovali v reklame na spoločensky tolerovanú drogu, ktorá spôsobuje veľa zlého. Dobre slúži daný alkohol akurát tak na dezinfekciu. Iste, neublíži nejaké pol deci raz za čas, ale spiť sa do farebného sveta? To už je cez.
Nech si vraví, kto čo chce, ale presne to ja vidím v danej reklame a ešte jednu vecičku a to ako boli daní mládežníci zneužití a nedokázali zanalyzovať, komu to slúžia, skoro ako štrajkujúce detičky, ale tie bežia asi na inom, fajnovejšom matroši, aj so svojim školskými poradcami.
No a teraz k tým vlakom zadarmo, ktoré zabudli chodiť načas. Modlím sa normálne za to, aby aspoň jeden mesiac šli vlaky načas. Toľko, koľko je u nás výluk a koľko sa opravuje, by asi v Japonsku postavili nové trate. Iste, sú tu aj objektívne príčiny. Horiaci rušeň, vozeň, nejaký skokan či cestujúci, čo zatiahol ručnú brzdu a o spadnutom trakčnom vedení aj zbytočne písať.
Ozaj, k tým skokanom, nedá mi to. To si fakt nemôžu zvoliť iný spôsob, ako naštvať stovky ľudí, nehľadiac na to, že takto sa problémy neriešia a že nič za to nestojí, aby si človek siahol na život? Reakcie ľudí sú totiž veľmi laxné. Nikoho nezaujíma dôvod skokana, ale to, že vlak zmešká. Ešte tým spôsobí traumu akurát tak rušňovodičovi. No nie o tom som chcel.
Kysak a stanica ako z rozprávky! Nie krásou cestujúcich uchváti, ale čas ako keby sa tam zastavil. Vlaky ako obvykle meškali. Vraj niečo v Košiciach robia. Prišli sme do Kysaku a bol tam zmeškaný osobák do Popradu. Reku, nepôjdem. Pri rýchliku žiadne meškanie nehlási a tak si počkám. Nie že by zahlásili, nech si cestujúci smerom do SNV a Popradu prestúpia, pretože rýchlik bude meškať, ale zmeškaný osobák pustili. To ešte na tabuli svietilo stále, že ide rýchlik načas. No a potom to prišlo. Odrazu meškanie 15 min. Čiže rýchlik ani nevyrazil a dispečer to dobre vedel. Teda aspoň ten košický. Pomyslím si, nič hrozné, ešte mám desať minút rezervu na autobus. No a potom zrazu žiadne hlásenie, len z ničoho nič meškanie 25 minút. Bolo zle-nedobre. Ďalší spoj až o hodinu a pol. Mali ste vidieť tie výhovorky dispečera a pokladníčky. Vraj sme sa mali informovať, oni za to nemôžu atď. … Jasné, že nie, za to môže asi ten hore, že im nedal kus normálnej logiky v hlave, aby oznámili skutočné meškanie a aby cestujúcich navigovali na to, že ak náhodou idú do SNV či Popradu bolo by lepšie, aby využili osobný vlak? Čistá stupidita. Celej veci dala korunu ešte pokladníčka, od ktorej som zažiadal dve meškanky na spomínané časy, teda keď bolo na tabuli 15 min aj keď skočilo na 25 min. Nechcela ich vypísať, vraj na tabuľu nepozerala. Ostatní cestujúci to dosvedčili a tak s nevôľou vypísala obe meškanky. Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Rýchlik sa naozaj snažil ísť rýchlo a znižoval stratu času a dal mi tých mojich päť minút. Tu sa naozaj musím poďakovať rušňovodičovi, že sa posnažil, pretože pri niektorých rýchlikoch mám pocit, že aj bardejovská malina či strela je rýchlejšia. Áno, iste je potrebné ukazovať aj pasúce sa srnky, či krásy prírody, ale po skúsenostiach s TGV či Shikansenoch, sa mi tie naše vlaky zadarmenko, zdajú akési pomalé.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895306x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív