Založ si blog

Šefčovič trepe dve na tri

Pán eurokomisár Šefčovič sa rozhodol kandidovať na predsedu EP. V relácii TA3 sme si mohli vypočuť záznamo tom, čo tento človek vlastne plánuje a spomenul aj program Erasmus x. Óoooo, aká to pocta pre obyčajného Slováka. Je mi jedno, že pán Šefčovič chce ísť na stoličku ischiatického notorika. No nech pán Šefčovič radšej odpovie na môj list, ktorý som mu posielal do Bruselu, ako nás v danom program Erasmus+ ohodnotila EÚ. Ten istý program, ten istý projekt, ale Nemec má trojnásobok ako Slovák!
Vraj vyrovnávanie rozdielov! Nič takéto neexistuje, stále sme pre západnú Európu len odpad a prívesok, o vyrovnávaní rozdielov nemôže byť ani reči. Je to priama diskriminácia priamo v Európskej únii. Neurobili pre vyrovnávanie rozdielov absolútne nič. K danej problematike som sa už viac krát vyjadroval, písal ministerke školstva, Sulíkovi, Šefčovičovi, poslancom a nič. Nebudú sa predsa zaoberať s listom od nejakého Huraja zo Sabinova.
Nech je tak. Nech rozhodujú radšej o zrušení letného či zimného času. Nech si berú denné diéty vo výške mesačného dôchodku na Slovensku. Slovák vydrží naozaj asi všetko. Stále sme ticho.
Na zastávke robia naši spoluobčania bordel. Ticho. Kradne sa z verejného a je ticho. Ticho nie je len vtedy, keď koalícia ukradne viac ako opozícia, alebo naopak. Vtedy prídu kauzy jedna za druhou a nestačíme sa čudovať, koľko že to na Slovensku vlastne je peňazí. Stále sme však ticho. Ba dokonca aj súdy sú radšej ticho a ako sa kauza objaví, tak aj zmizne. Ruka ruku myje a je jedno, či opozičná a či koaličná, alebo navzájom.
Je tu šanca zmeniť niečo po voľbách, ale ľudia radšej budú voliť tých, ktorí im nasľubujú hory doly a chcú mať aspoň nejakú nádej. Budú však stále ticho, aj keď nič nedostanú.
Usmiaty Šefčovič nám sľubuje svetlé zajtrajšky. Mám sa z toho…? Brusel je ďaleko a či vyhrá nejaká sociálna frakcia v Bruseli a ide si zvoliť svojho ischiatika, ktorý nás ma zastupovať, je obyčajnému občanovi úplne jedno. Jedno mu však nie je, ak vidí, aké sú za tú istú prácu viditeľné rozdiely v platoch napríklad medzi Nemeckom a Slovenskom. Je jasné, že sme iba montážnou halou. Na viac sa totiž pod takým zastupovaním a vedením v EP a EK ani nezmôžeme.
Prečo europoslanci a eurokomisári tiež nemajú platy podľa toho, odkiaľ pochádzajú? Nech má Šefčovič trojnásobne menší príjem ako jeho kolega z Nemecka či Rakúska. Možno vtedy by sa zobudil. Len dúfam, že táto frakcia v EP si nebude voliť svojho šéfa, ale že vyhrá pronárodne orientovaná pravica zastúpená Salvinim, Okamurom, Le Penovou či Orbánom. Škoda len, že na Slovensku mi nejako nenapadá žiaden takýto politik aj s podobným politickým subjektom.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881419x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív