Založ si blog

Priniesol rok 2012 koniec sveta?

V určitom zmysle áno. Ľudia znova začínajú uvažovať a pýtať sa. Konečne sa proti demokratickému a technokratickému systému riadenia socialistického kapitalizmu začínajú ozývať ľudia. Že vraj vám nejde kombinácia socializmu a kapitalizmu dohromady? Nešla ani mne. Žiaľ, už ide.
Zákony a variácie EÚ potrebujú vysvetlenia, pretože im nerozumejú ani ich tvorcovia. Bla, bla, bla. Čím zložitejšie napísané, tým lepšie. Aspoň občiansky „plebs“ tomu nerozumie. No a teraz k tým, čo trošku rozvírili hladinu pokojného slovenského kapitálu v politike. Je úplne jedno, či modrého, alebo červeného. Tom Nicholson a Gorila. Že vraj sa vyšetruje a budú padať prvé obvinenia. Možno tak na papieri. Všetko je už dávno skartované a pre istotu aj odposluch bol vyhlásený za nelegálny, ale ľudia sa aspoň ozvali. Len škoda, že mnohé osoby gorilích protestov to chceli využiť iba pre seba a nemali žiaden konkrétny cieľ okrem získania moci.
Voľby dopadli tak ako dopadli. Máme jednofarebnú vládu, ktorá sa už nemá na koho vyhovárať. Len škoda, že niektoré ministerstvá nám svoju neschopnosť predvádzajú deň čo deň. Dovolím si niektoré menovať. Topom je v mojom rebríčku ministerstvo práce a sociálnych vecí. Ich absolútna neschopnosť znižovať alarmujúco narastajúci počet nezamestnaných a nezmyselné podporné programy, ktoré majú za milióny vytvoriť zopár pracovných miest, je do neba volajúci amaterizmus. ÚP namiesto riešenia žiadostí o podporu SZČO ich radšej prehadzujú, prípadne skartujú a financie prehodia na nezmyselné projekty. To bol len jeden z príkladov.
Riešenie neprispôsobivých občanov sa dostalo do štádia úplnej absurdity. Z človeka, ktorý získal akú takú podporu obyvateľov, začali médiá umelo vyrábať nacistu. Oskar Dobrovodský sa z polohy obete dostáva za pomoci médií do úlohy tyrana. Siedma veľmoc sveta pracuje absolútne podľa pripraveného scenára. Nie je potrebné človeka ničiť fyzicky, stačí ho ničiť mediálne. Začína sa nová doba reality šou, v ktorej má rozhodujúce slovo moc peňazí a politika silnejšieho. Pravda bude musieť znova dospieť.
Blokovanie blogerov, ktorí nemajú ten istý názor ako tak demokraticky sa tváriace webové stránky či noviny, sú priam ukážkové napríklad v médiu SME. Admin rozhoduje, redakcia povoľuje. Komunisti boli zhovievavejší. Aspoň sme vedeli, kde je náš nepriateľ. Teraz o nás rozhodujú nejaké ľudsko- právne organizácie, o ktorých síce nikto nič nevie, ale ich názory sa prezentujú ako tie správne.
Cirkev si to tento rok vyžrala do poslednej bodky. Ukázala nám, že stredovek ešte neskončil, stredovek trvá! Len sa zmenili tresty. Kto sa opováži mať iný názor, ten naňho nemá právo. Musí ísť z kola von. Cirkev vraj nestráca veriacich? Mne sa skôr zdá, že stratila vieru. Pre Bezáka bol rok 2012 určite prelomový. Možno aj pre veriacich. Jednoducho musia začať uvažovať a rozmýšľať. Nie je všetko pravda, čo sa povie v kostole, alebo čo vyhlásia cirkevní hodnostári. Veriaci musia začať uvažovať a hlavne sa pýtať. Na to dal Boh človeku rozum. Nie sme ovce. Dokonca niekedy aj tie ovce uvažujú viac ako človek, časť stáda.
Ak by sa aspoň raz rozhodol kandidovať na prezidenta človek s takým štítom, aký má Bezák, bol by som naozaj rád. Aspoň raz by sme mali normálneho prezidenta, ktorý sa dá počúvať a rozpráva tak, že mu aj obyčajný človek porozumie.
U nás doma postupne prestáva existovať stredná vrstva a len bojujeme o prežitie. Štatisticky si žijeme celkom dobre. Ako podľa klasického štatistického príkladu o kurati: a zjem celé, kamoš nezje nič, no štatisticky sme obaja zjedli pol kuraťa. Kašlem na štatistku, ktorú tvorí horných 10 000. Aj v športe sa škrtá najlepšia a najhoršia známka. U nás sa škrtá len tá najhoršia, a to podpora a sociálne dávky nezamestnaných. Čiže ak budeme mať len tých 10.000 super zarábajúcich, štatisticky predbehneme aj brunejského sultána. Síce budeme mať ho.no, ale štatisticky sme milionármi.
No a čo sa urodilo v politike? Makovič sa úplne zhulil a stal sa karátom Smeroviča. Ľudová zaforma ostala dobe temna a ani ich pravicové experimenty im už nepomôžu. Starých psov novým kúskom nenaučíš. Ľudia sa znova boja. Gorilie goliere ďalej ťahajú za šnúrky a ďalej sa udeľujú pekné odmeny či dohadzujú tendre. Ruka ruku myje a tak hlboko zažratá špina sa len tak ľahko neumyje. Slovensko padá do banánovej pasce. Nevyrábame. Už len montujeme a dovážame. Fyzická práca je na ústupe. Každý chce byť celé(v)riťou. Média nám ďalej vymetajú hlavy a v súlade s politickým nariadením sa stávame mechanickými pomarančmi v duchu orwellovsekj 1984. Kde ostali ideály?
Kedy sa prebudíme z mechanického sna? Ak bude viac ľudí na Slovensku typu Bezáka či Nicholsona, môžeme sa postupne dostať z letargie a zlého sn,a v ktorom nám len diktujú, ako sa máme uskromniť a prečo nemáme rozmýšľať, že vraj na to sú to oni! Kto sú to? Sú to len ľudia, ktorí bažia po moci a nie po pomoci ľuďom.
Aj tak všetkým prajem veselý Silvester a Šťastný Nový rok 2013! Len jedna prosba, ľudia, začnite konečne rozmýšľať! Je to jedno, že sa pomýlite, či nebudete mať ten istý názor ako väčšina. Ako viete, že práve ich názor je ten správny? No a druhé želanie hlavne pre politikov a vedúcich pohlavárov. Skúste si priznať chyby a netrpieť božím komplexom, nie ste všemocní a každé prasa, i to v žite, si ten svoj nôž nájde.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897649x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív