Založ si blog

V Sabinove po starom?

Mestečko Sabinov má neuveriteľných 6 volebných obvodov a 17 poslancov na cca 10.000 voličov. Brat nemôže zakrúžkovať brata, kamarát kamaráta, či mama syna. Prečo? Pretože bývajú o ulicu vyššie či nižšie. Dokonca sme sa dostali do takej absurdity, že jedna z ulíc bola priradená k úplne inej geografickej skupine. Ulica z kopca bola pridelená do doliny. Možno mesto a páni poslanci rátajú s tým, že sa ulica Gen. Svobodu časom ocitne v meste.
Po výrube lesíka nastal celkom slušný zosuv pôdy. Ani to však až tak nevadí, ako to, čo sa môže stať a to nielen v Sabinove. Čuduj sa svete, dva tábory sa jednoducho dohodli. Koalícia Smer, KDH a SNS. SNS nerátam, ale KDH a Smer sú najsilnejšími stranami v SB. Dohodli sa na spoločnej voľbe a podpore primátora. Ani to mi nevadí. Vadí mi však, že sa nedohodli na spoločnej kandidátke poslancov. Získali tým pádom dvojnásobný počet poslancov a možnosť zúčastniť sa na voľbách a ovládnuť Sabinov. Je to iba úvaha a analýza možného stavu. Len mi nejde do hlavy, že dvaja veční kohúti sa takto krásne dohodli. Je to aj vo vašich obciach takto?
Voliči sú a budú rozdelení. Tu však hrozí monoblok nomenklatúr bez vízie. Jednoducho diktát. Možno to takto nebude a voľby dopadnú ináč. Máme ešte čas na zvažovanie pre a proti. Hlavné je ísť voliť a nemať strach zo zmeny.
Sabinov zastal. Dynamika sa zbrzdila a ostáva už len pasívna rezistencia: nejako bolo, nejako bude. Nie, nebude. Zistite si všetko, pýtajte sa kandidátov, bombardujte ich otázkami. Čo robili doteraz súčasní poslanci? Nechcem sa ocitnúť v Orwellovej 1984 a byť sledovaný Veľkým bratom a už sa vôbec nechcem ocitnúť na jeho Zvieracej farme.
Voľby sú za vaše dane!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892597x
Priemerná čítanosť článkov: 6054x

Autor blogu

Archív