Založ si blog

Eurovoľby 2019, alebo predčasné voľby EP?

Môže takáto situácia nastať? Kto bude pri moci v národných parlamentoch? Po skúsenostiach zo súčasnosti bude hlavne záležať na nevoličoch, či sa budú chcieť zúčastniť na voľbách a či ich naštartuje totálna stupidita väčšiny poslancov EP.
Predpokladám, že do popredia sa dostanú jednotlivé národné strany či extrémna pravica. Pravdepodobnosť hraničiaca s istotou je aj výmena tradičných strán v národných parlamentoch, ktorým už prakticky nikto neverí za strany s novými ľuďmi. Na ústupe bude neoliberalizmus či absurdné vysvetľovanie demokracie, v ktorej si môže každý robiť čo chce. To už ale nie je demokracia, ale anarchia a práve tam spejeme. Najhoršie je, že tento príklad demokracie som zažil na vlastnej koži od dvoch mladíkov, ktorí mali naplno pustený mobil vo vlaku a keď som ich upozornil na to, že to môže iných ľudí vyrušovať, tak argumentovali presne vetou: máme demokraciu, tak nech si robí každý čo chce!
Potom so sa spýtal trošku ináč: ak ti niekto naloží riadnu bitku len preto, že sa mu chcelo, bude to tiež demokracia? Podľa teórie mládežníkov asi áno. Preto nastáva problém nástupu extrémizmu akéhokoľvek druhu, pretože demokracia a humanizmus sa dostali do zvrátenej pozície. Už sa nerešpektujú žiadne zákony, pravidlá a už vôbec nie nepísané zákony či slušnosť.
Sme na dne a denno-denné klamstvá v médiách, kde tvrdia ministri, že sa dohodli a o hodinu to už neplatí, je priam neskutočný. Merkelová si neprizná chyby a nejaký Hollande, že vraj francúzsky prezident nás už posiela preč z EÚ. Nás netreba posielať, ak nás nechcú, nič mimoriadne sa nestane. Prídeme o investície (možno konečne dostanú aj Slováci stimuly), bude sa na začiatku horšie žiť, ale kedy sa nežilo? Zatiaľ sme si akosi zlatý kapitalizmus neužili. O tom však neskôr.
Stali sme sa centralizovaným regiónom Bruselu s názvom Slovensko. Už najbližšie regionálne voľby či vo Francúzsku, ale aj u nás ukážu, kam budeme smerovať. Koniec EÚ je blízko, ak sa rýchlo nespamätá. Každá ríša padla a padne aj EÚ, len to bude mať rýchlejší priebeh. A možno, že nie, možno sa ľudia spamätajú a zreorganizujú tú bruselskú mašinériu po svojom.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881140x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív