Založ si blog

Buratino a dlhé nosy v našom školstve alebo boj 300 pri Termopylách

Kam sme sa to dostali? Vážení učitelia, nie je to také hrozné! Deti sú sprosté, myslím tým nie len IQ. Politici sú totálne mimo všetkého. Vytvorili si svoj vlastný svet peňazí, rozkazov, príkazov a kontroly a občania len slúžia tomuto stroju.
Nie, nebudú vás o chvíľu vôbec potrebovať. Riaditelia vás môžu vypaľovať, môžu vám po hlavách skákať. Odbory? Vraj vaši zástupcovia, ak je to ten, čo sa v TV nevie ani poriadne vyjadriť k problematike, tak s pánom bohom, je to podobné ako zástupca živnostenského zväzu.
Takýto pád strednej vrstvy a pracujúcej inteligencie nedokázali ani komunisti. Školy sa už nenavštevujú kvôli vedomostiam, oni sa už len navštevujú. Vysoké školy? Jajajaj, bežte si po titul, kým ho ešte rozdávajú či predávajú. Taká katolícka univerzita v Ružomberku, čistý raj na nebesiach aj na zemi. Nechcem sa navážať, ale aj iné univerzity to majú krásne rozohraté, TUKE si prilepšila – sem tam nejaký podvodík či obohatenie neuškodí. No a čo by vlastne mali robiť, ak je neschopný minister. Učitelia sú úplne mimo a hlavne mimobratislavskí. Za Bratislavou, kde sa pre niektorých poslancov a vládu končí Slovensko, tak tam sú učitelia vôbec radi, že majú nejakú prácu.
Školstvo je v žalostnom stave. Minister nevie, čo s tým. Vláda nevie, čo s tým, oprašujú sa staré modely učňoviek a akože duálneho vzdelávania. To sú mi novinky.
Zopár rád pre ministra: Doba sa zmenila!
Jednoducho ak študenti používajú mobily v škole, je potrebné ich zakázať plošne a hotovo.
Ak sa nevedia spratať študenti či žiaci do kože, je potrebné zaviesť kamerový systém a pustiť nahrávky rodičom.
Rodina ako základná bunka spoločnosti padla. Škola rodiča nenahradí, ale môže sa o to pokúsiť! Tu by však bolo nutné zmeniť úplne učebné osnovy a zaviesť diskusie, filozofiu a povinne opakujem povinne od škôlky spoločenské pravidlá slušného správania a etiky. A to dokonca aj pre deti, ktoré majú neprispôsobivých rodičov. Dokonca by som zašiel tak ďaleko, aby chodili spolu rodičia a deti do školy, ak nepracujú a spoločne sa vzdelávali. Nemuseli by byť na všetkých predmetoch, ale určite by som zaviedol spomínané pravidlá slušného správania, etiku, náuku o rodine a výchove.
Kritizujte ma, ale všetko je to o rodine. Rodičia už nezvládajú výchovu, neučia sa so svojimi deťmi, nevychovávajú ich. Iste, nie je to globálne tvrdenie a neplatí to na každého, ale jednoducho doba si to vyžaduje. Nemusia to byť tablety, interaktívne tabule či iné vymoženosti. Tie diskusiu a uvedomenie si seba ako ľudskej osoby žiakom neprinesú.
Sme v čase úplného duchovného odcudzenia v spoločnosti a vychovávame spoločenských samotárov bez akejkoľvek budúcnosti či potrieb sa niekam posunúť. Tu som nepísal o náboženskom odcudzení, ale práve o tom vnútornom, kde nastáva úplná prázdnota. Začali sme vychovávať priemer, až podpriemer, pretože sme humánni a chceme zaraďovať či integrovať aj idiotov (z psychiatrického pohľadu), medzi tých, ktorí chcú. Problém však nastáva, že práve idioti spomalia až znechutia túžbu po vzdelávaní tých, ktorí naozaj chcú.
Výsledok? Štrajk cca 300 učiteľov ako pri Termopylách, Sparta je ich škola a žiaľ Peržania spolu s idiotmi nám vládnu z Bratislavského hradu. Česť ich pamiatke. Ozaj – Buratino, Buratino, dlhý nos len máš.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881666x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív