Založ si blog

Biblia, Evanjelium, Korán, alebo potreba vzniku nového – aktuálneho náboženstva?

Ak by som bol mimozemšťan a hľadal si nejaké náboženstvo na Zemi, ktoré by to asi bolo? Ľudia musia jednoducho veriť. Strach zo smrti a ničoty nikto nezaprie. Pristál som a čítam si dejiny, čo by sa mi v nich mohlo zapáčiť a čomu by som asi tak mohol veriť. Začínam od Veľkého tresku. Ako mimozemšťan s vedeckým pohľadom viem vysvetliť Veľký tresk, ale už asi neviem, čo ho spôsobilo a čo bolo okolo vesmíru, ktorý sa neustále rozpína, alebo možno už zase zmršťuje. Určite som objavil tmavú hmotu a Cern je mi na smiech.
Stop. Idem sa pozrieť na tých červíkov, že vraj ľudí, ktorých stvoril Boh.
Dá sa povedať, že pozerám na rieku ľudskej krvi tečúcu prúdom históriou ľudstva. Proroci či mesiáši boli, sú a budú, ale čie učenie bolo to správne? Vzhľadom k určitej dobe asi učenie všetkých. Vzhľadom k súčasnosti sa už tieto náboženstvá zdajú neaktuálne, zastarané a úplne prispôsobené inštitúciám jednotlivých náboženstiev.
Na začiatku naozaj bolo slovo, ale asi napísané a nie povedané. Ak by sa jednotlivé príbehy neboli písali, asi ťažko by existovali do súčasnosti. A tak je vlastne tá naša história v porovnaní s vesmírom kratučká a mizivá ako zrnko piesku. A mnoho krát prepísaná víťazmi.
Teraz k veci. Jedno náboženstvo vraždilo ľudí v mene Boha iných veriacich. Neexistuje neveriaci človek, pretože aj ateista verí v nič a to je tiež niečo.
Vyberiem si ako mimozemšťan nejaké náboženstvo?
Temer každé náboženstvo vraví o tom druhom, že sú neveriaci. Teraz niečo z desatora.
Ja som Pán, Boh tvoj! Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal.
Ak si to zoberiem ako mimozemšťan Egypt najvyšší Boh=Amon potom Aton či Ra, ale vždy mali iba jedného najvyššieho, podobne Gréci Boh= Dio, či Rimania a ich Jupiter, nasledoval severský Odin či Inkovia mali Viracochu. Ak namietate, že mali aj iných Bohov podriadených najvyššiemu, tak to majú aj Židia, Kresťania a Moslimovia. Veď čo sú anjeli? Dokonca archanjeli, svätí atď.. To isté len iné mená. Židia začali s JVHV a v tom pokračovali Kresťania a Moslimovia. Tri náboženstvá ktoré sa medzi sebou navzájom vraždia, aj keď im to desatoro výslovne zakazuje. Budhistov (skôr filozofia) som neopomenul a ani Hinduistov, ktorí vychádzajú z človeka a prírody. Píšem však o tých, ktoré sú tu u nás a spôsobili už toľko krvi.
Tak idem na to Židia vraždili, Kresťania vraždili a Moslimovia to isté. Kto je lepší? Ako Kresťan sa prikláňam k jednej verzii, že my sme to už prekonali a svoju poslednú bosorku už upálili. Hneď však na to sa spamätám a pozriem do histórie – Prvá svetová, druhá svetová a posledný naozaj super demokratický termín a to humanitárne bombardovanie.
Jedno je však isté, že Boh určite nechcel vraždiť a vytvárať atmosféru strachu. Ako by na to jednotliví šíritelia tzv. „pravdy“ zabudli. V Koráne je násilia, otroctva či podradnosti žien naozaj dosť, až vrchovate a určite by ma nepresvedčilo. Ak sú naozaj takí dokonalí, prečo sa zabíjajú navzájom, ak im to Korán výslovne zakazuje? Žiadajú nevercov o prijatie do ich krajiny. No a tu je menší problém. V Koráne sa vlastne o takejto emigrácii, ako ju máme teraz aj píše. Preto nie je nikdy možné a ani nebude veľmi dlho možné nejaké multi-kulti spojenie. Jedni budú musieť akceptovať zvyky druhých, ale vždy to bude musieť akceptovať hosť. Emigranti sú momentálne nechcenými hosťami. Naozaj nechcenými, nebudem sa pretvarovať.
No a podobne by sa asi mala spamätať aj cirkev. Máme sa správať podľa kresťanských zvykov? Tak ešte len to je blud! Stretli sa niekedy Ježiš a Mohamed, aby mohli medzi sebou zviesť nejakú zmysluplnú debatu? Nezmenil by Ježiš, ktorý chcel reformovať židovské náboženstvo názor na to, čo sa stalo s jeho učením v súčasnosti a katolícka cirkev nepatrí akurát medzi chudobné majetkom? Možno práve preto majú Židia aj Kresťania problém, pretože sa namiesto spoločenstiev stali z nich organizácie.
Preto ukončím tento blog asi takto ako by to parafrázovali nejakí duchovní. Nech sú prekliati všetci tí, ktorí vraždia človeka v mene akéhokoľvek Boha. Človek tu nie je od toho, aby súdil vieru a presvedčenie iného človeka, to nechajte na Boha ak v neho veríte. Človek je tu od toho, aby nejako prežil svoj život na Zemi. Pričom cieľom by malo byť konať dobro. Možno by naozaj stačilo len tých pôvodných desatoro.
Desatoro Božích prikázaní
1. Ja som Pán, Boh tvoj! Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal.
2. Nevezmeš meno Božie nadarmo.
3. Spomni, aby si deň sviatočný svätil.
4. Cti otca svojho i matku svoju.
5. Nezabiješ.
6. Nezosmilníš.
7. Nepokradneš.
8. Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu.
9. Nepožiadaš manželku blížneho svojho.
10. Nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je.
PS: Nie som Charlie! Za tie karikatúry sa môžu iba hanbiť Charlie hebdo.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897681x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív