Založ si blog

Fico navrhol nový sociálny balíček

Parlament jednohlasne odsúhlasil nový sociálny balíček. Financie sa majú z neho zobrať z nasledujúcich zdrojov. Rovná daň má byť zrušená a majú byť nasledujúce daňové tarifné pásma.
1. Tarifné pásmo – bez dane – výška ročného príjmu do 12.000 € bez dane (platí aj pre SZČO)
2. Tarifné pásmo – daň 20% – výška ročného príjmu do 24.000 €
3. Tarifné pásmo – daň 45% od 24.000 €
Ďalej sa bude upravovať platba DPH a to platbu DPH bude uskutočňovať posledný predajca konečnému spotrebiteľovi. Platby medzi platiteľmi sa budú prevádzať na základe kariet DPH a to tak, že za jednotlivé služby sa bude v prípade účtovania krátiť suma o percentuálnu DPH a tá prejde na kupujúceho.
Verejné obstarávanie sa stane naozaj verejným a z ušetrených peňazí z „excelentného“ projektu zabezpečený informačný portál. Katalóg ponúkaných služieb a tovaru. Verejná správa sa tak odľahčí od nezmyselného VO a priamo na základe cien z katalógu si vyberie službu či tovar podľa kvality a popisu danej služby či produktu. Ceny tovarom a služieb ponúkaných na tomto portáli budú musieť byť nižšie o 10% ako bežné maloobchodné ceny.
Národná banka Slovenska ponúkne pre verejnosť a podniky nové bezúročné úvery na rozvoj a podnikanie. Podobne aj medziúvery na eurofondy budú využívať tento systém, tak aby si nemuseli požičiavať v súkromných bankách.
Poslanci konečne odhlasovali aj financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu, kde sa dobrovoľne pridala aj cirkev a svoje dotácie venovali na rozvojové programy komunít.
Zároveň poslanci odhlasovali aj zrušenie koncesionársky poplatkov, ako jedinej naozaj sociálnej veci, ktorá zahrňuje všetkých.
No hlavný sociálny balíček zníženie cien poplatkov za elektrinu a plyn na 50%. Nie ceny elektriny a plynu ako komodity, ale balíčku za „správu“.
Zároveň minister spravodlivosti prisľúbil rýchle konania na súdoch. Maximálne do 6 mesiacov a zrušil aj exekútorov s tým, že legislatívu si v rámci súdnych poplatkov preberú koncipienti.
Asi začnem písať fantasy literatúru. Toto sa u nás nikdy neudeje. Môžem len dúfať.

Daň za prevod v bankách? Hromadná doprava, kolaps slušnosti a štátni zamestnanci idú do štrajku? A čo s Ursulou?

21.07.2024

Neviem, čo sú to za šumy, rubnúť nám novú daň za prevody alebo výbery z bánk. Trošku to odporuje tej celkovej miere digitalizácie, kde by sa skôr aj samotné poplatky v bankách mali znižovať, pretože už temer všetko je on-line a prakticky banku už nenavštevujem. Maximálne, ak mi zablokujú kartu pre vraj podozrivú platbu v zahraničí. Úroky z vašich peňazí na [...]

Pohoda v nepohode, Trump práve vyhral voľby a beriem vážne slová ministra Tarabu ohľadne vody

14.07.2024

Uhorková sezóna toto leto naozaj nie je. Udalosti sa dejú v jednom kuse. Pohoda sa z chýb nepoučila a opakuje ich. Toto nech však rozhodne komisia. Mňa skôr zaujíma prečo takýto komerčne stratový podnik, aspoň podľa výkazov v hlbokej strate a podľa liberálneho trhového prístupu by fakticky už nemal existovať, pretože trh rozhoduje, ešte stále funguje. Skôr ma zaujíma, [...]

Voda zaspievala, pán Soták s klubom 500 tak isto, alebo kto to celé vymyslel? PS sa postavilo za občanov a čo vláda? Občania sa majú načo tešiť.

10.07.2024

Blog sa skladá z dvoch častí. Tú prvú venujem človeku, ktorého som si vážil, ale to už pominulo. Klub 500 na čele s pánom Sotákom sa akosi začali veľmi angažovať v prípade pitnej vody. V prvom rade by som mu odporúčal, aby sa radšej venoval diagramu železo uhlík, máme vyštudované podobné odbory a technológia ma vždy bavila. Teraz však k meritu veci. Ak chce [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 650
Celková čítanosť: 3961871x
Priemerná čítanosť článkov: 6095x

Autor blogu

Archív