Založ si blog

Vyše 80. 000 učiteľov si nevie rady

Naozaj ste tých politikov a podnikateľov dobre učili. Učili ste ich počítať, zarábať a nepriamou toleranciou neúcty k vzdelávaniu a jeho nositeľom aj k podvodom, klamstvu atď..
Spoločnosť vás zašliapla na dno. Je to aj vaša vina. Neschopnosť vyprodukovať myšlienky, z ktorých by vyústila reforma školstva v dlhodobom horizonte. Len vyčkávate na prípisy, tabuľky, nové osnovy a príkazy z hora. Pri takomto množstve učiteľov ste už dávno mohli ovplyvniť akékoľvek voľby. Dokonca ste mohli mať vlastnú stranu či hnutie a ľahko sa dostať do parlamentu.
Namiesto akcie ste predviedli neschopnosť alternatívy. Jasné, že nemôžete dlhodobo štrajkovať, ale verejnosť to má niekde. Niekde, kde vás má aj minister, pretože ste mu nedali protiargumenty a celkovú víziu nášho školstva do budúcnosti. Nakoniec ustúpite a len Ficovi naženiete hlasy. Dať len požiadavky na technické vybavenie škôl a zvýšenie platov bez návodu na vzdelávanie bol jednoducho nezmysel. Ľudia vaše myšlienky nepochopia. Sú to také učiteľské vyjadrovania, ktorým verejnosť rozumieť nebude. Je to, ako keby Sokrates či Nietzsche sa dal do rozhovoru s osadníkom. Jemu budú ich vznešené myšlienky rezonovať v hlave ako jedná veľká verbálna masturbačná bublina, ktorej vôbec nerozumie, pretože má od vrchnosti zabezpečené „istoty“ jeho základných existenčných potrieb a akékoľvek myšlienky vyššieho stupňa sú mu ukradnuté, pretože ich nie je schopný pochopiť a pretože ste ho to nenaučili na základnom stupni vzdelania. Na nič je matematika, jazyky, chémia, fyzika, ak sa človek nevie správať a nemá úctu voči iným ľuďom a prírode.
Áno, zanedbali ste výchovu k správaniu, etike, etikete, ktoré by mali byť zavedené už od škôlky a možno že aj pre rodičov. Teraz by sme mali slušných politikov a nie prasce, ktoré sa na nás obohacujú a zmocňujú sa stále väčších korýt.
Konečne ukážte ministerstvu, že je zbytočné a urobte víziu smerovania slovenského školstva. Osobne by som zakázal v školách používať mobily, tablety a PC, pokiaľ neslúžia napríklad k prezentáciám odborných ukážok. Vrátil by som sa k písaniu a zošitom. Deti nemajú fantáziu ani abstraktné myslenie. Vytratil sa z nich spoločenský duch. Zarástli nám pieskoviská, ihriská. Mládež sa chodí na chaty akurát tak zrúbať. Kedysi to bolo 10% z mládeže a teraz sa to otočilo, je ich 90% pasívnych rezistencií bez cieľa, chcenia a predstavy.
Učitelia, zakrpateli ste v strachu. Stali sa z vás ovce. Spravte poriadny návrh reformy školstva a nie nezmyselné požiadavky, ktoré verejnosť jednoducho nepochopí. Ukážte všetkým vládam, že nie sú schopné reálnych vzdelávacích plánov a vízie budúcnosti spoločnosti. Vychovávate priemerných a podpriemerných žiakov, z ktorých vyrastajú priemerní a podpriemerní politici, ktorí majú vzdelávanie niekde v zadnej časti tela.
V tomto ohľade máte obrovskú vinu v tomto spore s vládou a to ktoroukoľvek. Teraz je ťažké plakať nad rozliatymi vedomosťami a hlavne zabudnutou slušnosťou súčasných mocipánov.
Doslova deformované vystupovanie niektorých vašich zástupcov a totálna neschopnosť na verejnosti obhájiť si svoje požiadavky sú veľmi smutnou skutočnosťou. Čo ste dosiahli svojou toleranciou a neustálim ustupovaním arogancii žiakov a následne moci? Dostali ste sa na okraj spoločnosti, pretože vás nikto neberie vážne.
Čo si myslíte? Kto más z vášho štrajku bez konkrétnych krokov najväčší úžitok?

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 642
Celková čítanosť: 3881800x
Priemerná čítanosť článkov: 6046x

Autor blogu

Archív