Založ si blog

Čo s účtovníctvom Matoviča a čo Fico zle vysvetlil

V prvom rade nie som priaznivcom ani jedného týchto dvoch pánov. No ukážka práce s daňovými únikmi je priam ukážková. Ako sa na to pozerám ja? V prvom rade tu ide naozaj o podvod. Ak Matovič predal firmu, účtovníctvo bol jednoducho povinný archivovať v prípade platcu DPH desať rokov a v prípade neplatcu 5 rokov a ešte aj vtedy, ak chce dokumenty skartovať, musí požiadať o to DÚ a centrálny archivačný úrad (čo je ináč absolútny nezmysel), ale veď sme na Slovensku.
Pri takých obratoch, aké firma mala, musel byť jednoducho platca DPH. Teda museli existovať aj hlásenia k DPH. Teraz ide o to, či tam bol nadmerný odpočet, alebo iné daňové úniky, čo sa už bez účtovníctva nejako nedá potvrdiť. Aj keď zaplatil daň zo 122 miliónov, ide tu o niečo iné. Z akých miliónov a z akej činnosti sa už nedozvieme. Čo ak tých 122 meliek boli len vratky DPH? Hlásenie o DPH by mali byť na DÚ v archívoch.
Kde sú jednotlivé položky a dodávatelia? Aké účtovníctvo vlastne viedol? JÚ či PÚ? Naozaj pri takom obrate by to malo byť PÚ, ale kto ho vie. Váhostav radšej nevedie nič okrem svojich dlhov a len dostáva štátne zákazky.
Teraz však k inému, aby si niekto nenechal kópiu účtovníctva aj aspoň v digitálnej forme a to vo forme peňažných denníkov sa mi nechce veriť. Iste, ak bol neplatca DPH, môže sa vyhovoriť na zákon o premlčaní, ale ak nie, má smolu. Ide o to, na koho skartácia účtovníctva padne, ale určite by som nepreberal účtovníctvo, ak by nemalo za sebou daňovú kontrolu.
Ďalším dôvodom mohla byť práve forma firmy a to SZČO, kde ručí celým svojim majetkom a to teda je problém, ak tam boli nejaké nezrovnalosti. Všetko sú to síce špekulácie, ale čo si o tom má človek myslieť? Byť na mieste nezávislých osobností, odstúpim z kandidátky, ak si chcem zachovať akú takú tvár.
Je tu viac otáznikov, ale zatiaľ žiadne odpovede. Matovič sa momentálne zamotáva čím ďalej tým viac. Plný rečí o oddelení financovania politických strán od štátu v roku 2012 až po veľmi schopné využitie našich daní.
Tu vôbec nejde o Smer, ale tú poctivosť politikov, ak niekto takto otvorene klame a akože bojuje proti korupcii, potom už neostáva nič iné, len klasické slovenské porekadlo: zlodej kričí, chyťte zlodeja, alebo vrana k vrane sadá.
Či to povedal Fico, alebo nie, je to pre mňa úplne jedno, kto s tým prišiel. Matovič sa z tohto úmyselného zametania účtovníctva pod povalu babky asi nedostane. Určite nie je obyčajný človek, tento titul už nemá právo používať. No a k poslednému výroku, že dá Ficovi 121 miliónov? Akých? Tých našich za hlasy, ktoré sa kedysi dušoval, že ich nechce?
Naozaj tu nemuselo ísť o tunelovanie, ale o zakrytie horších daňových podvodov. No a čo na to Daniel Lipšic?
Ak chce ísť niekto do politického boja, mal by byť čistý. To čo tu predvádzajú duo MaFi je priam neskutočné. Ak k tomu prirátam Procházku, tak to teda budeme mať lídrov. To sa bude radostne rozdávať zo štátneho. A potom, že nie je na nič.

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 645
Celková čítanosť: 3927596x
Priemerná čítanosť článkov: 6089x

Autor blogu

Archív