Založ si blog

Brexit je tu, určite za to môže Putin! Slovensko, začni tlačiť Sk!

Skôr som sa vyjadril ku Brexitu a tak si zhrniem len zopár v krátkosti, ktoré to začali. Rovné banány či uhorky, vysávače, rýchlovarné kanvice…. Klince do rakvy – Merkelová a jej diktát ako nám, tak Bruselu pri migrantoch. Nedodržiavanie ochrany obyvateľov krajiny na úkor migrantov. Nenormálny návrh pokuty za neprijatie migrantov vo výške 250.000 €.
To je len zopár info, čo sa udialo pred Brexitom. Konečne dostal Brusel facku, takú, akú si zaslúžil. Nie Brusel ako mesto, ale Brusel plný neschopných úradníkov a poslancov v EP, dokonca aj tých slovenských.
Začiatok konca neprišiel s Brexitom, ale s riešením utečeneckej krízy. Dokonca by som zašiel ďalej a to do zasahovania vývoja na blízkom východe a na Ukrajine. Sme na konci vládnutia jednej ríše. Znovu za to môže Nemecko s ríšskou kancelárkou Merkelovou. Brusel stratil akýkoľvek kontakt s obyvateľstvom krajín tvoriacej EÚ. Samotné Nemecko s Ruskom obchoduje veselo ďalej, odstavili strednú Európu kvôli Ukrajine od plynu. Taliansko podpísalo s Ruskom miliardové zmluvy.
Prežije vôbec euro ako platidlo? Pravdepodobne nie. Pravicové strany v celej Európe spustia domino efekt o zotrvaní v Únii. Dokonca je už aj irelevantné vravieť o nejakých pokutách za imigrantov či kvótach.
Ešte jedna vec mi napadla. Doterajšími oficiálnymi jazykmi v EP na projektových žiadostiach bola angličtina, francúzština a nemčina. Anglický jazyk sa teraz dostal na úroveň menších štátov ako slovenčina. Čo teraz? Nestálo by za to, aby bol aspoň jeden jazyk aj slovanský? V EÚ je predsa Slovensko, Poľsko, Bulharsko, Česko, Slovinsko, Chorvátsko, čo je značný podiel. Áno, každý jazyk je oficiálny, ale komunikačné boli len spomínané tri. Museli sa v nich robiť súhrny projektov, proste všetko.
Merkelová si asi mydlí ruky, pretože jej to asi najviac vyhovuje ako samozvanému európskemu diktátorovi. Stratila oponenta a už sa môže začať deliť EÚ a zóny vplyvu na francúzsku a nemeckú zónu. Zničili nám poľnohospodárstvo a stali sme sa montážnou linkou. Hodnoty sa vytratili a prešli sme do extrémneho neoliberálneho diktátu. Gratulujem Britom k rozhodnutiu a ukázaniu prostredníka Bruselu a jeho zákonom.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894881x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív