Založ si blog

Sú Briti naozaj až takí nevzdelaní? Vyhovuje to Merkelovej?

Pomsta, diktát alebo divadlo pre ľudí? Neviem, či sa Briti len robia takí nevzdelaní a bez informácií, alebo už ich úplne zničil konzumný život. V súčasnej dobe nevedieť, čo je vlastne EÚ a čo z toho vyplýva? To si snáď robia srandu. Nie, nerobia. Je to súčasný trend ovládania más bez rozumu. Dokonca by som povedal, že z oboch strán. Stačila mi beseda Havrana v RTVS, kde jedna Britka vlastne trvala na tom, že vojnu vyhrala Británia. Nevzdelanosť, respektíve úmyselné prekrúcanie histórie a faktov bolo tak priehľadné, že som mal normálne otvorené ústa a počúval demagógiu najvyššieho rangu. Nie však Havranovu, aby som mu teraz nekrivdil.
Keby som sa pozrel na to ako konšpirátor, tak mi nevychádza z toho nič iné, len to, že to vyhovuje všetkým! Vyhovuje to USA, pretože ako stály spojenec Británie ju vždy podrží a bude ešte bližšie k Európe v rámci TTIP. Čo ak podpíše TTIP, USA a Británia? Nemecku to bude vyhovovať, stratí oponenta a získa dominanciu v EÚ. Čo však robí Nemecko v súčasnosti? Nemecké podniky pekne krásne investujú v Rusku. Obišli nás s plynom, aj keď sú sankcie. Sú vlastne sankcie na Rusko? Taliani podpisujú obchody. Turecko sa ospravedlňuje Rusku a Ukrajina je v totálnych troskách a to ešte poriadne nezačal úradovať Mikloš.
Čo však z toho vyplýva? Krásne nás vysánkovali z obchodu s Ruskom a my sme na to naleteli. Nemecko sa prakticky pripravilo na odchod Británie. Merkelová bude diktovať, čo kto môže a čo nie. Brusel sa stáva bábkou a zväzom nenažratých úradníkov a poslancov. Teraz ku TTIP a Británii. Ak sa to naozaj stane, tak Británia sa stane tranzitnou veľmocou transferu tovaru zo Spojených štátov do EÚ. Spojené štáty radi zaplatia poplatky, ktoré budú vyplývať Británii zo zmluvy s EÚ o voľnom obchode. GMO už prakticky Brusel schválil a môže sa veselo obchodovať. Brusel a Berlín prakticky vyhlásia, že TTIP nie je v súčasnosti na pláne a vypočuli hlas ľudu a máme vymaľované.
Británia a Nemecko si v podstate rozdelili zóny obchodného vplyvu. Kde to však skončí? Zmení sa Brusel? Prečo vlastne Brusel začal zasahovať do vecí, ktoré sú naozaj v rukách obchodu, ponuky a dopytu? Čo by mal Brusel určite vrátiť národným parlamentom? Len niekoľko návrhov. Pôda patrí štátom a nie Bruselu. Voda patrí občanom štátu a nemalo by sa s ňou obchodovať – je to jeden z artiklov prežitia ľudí a nie obchodu a privatizácie. Podobne by nemali zasahovať do pestovateľských kvót a mali by sa zrušiť. O emigrantoch už vôbec nevravím, toto by malo byť výlučne v kompetencii národných parlamentov. Ak sa zmení Brusel na zónu voľného obchodu a pracovnej sily, tak budem za Brusel bez tisícových úradníkov a poslancov. Ak začne akceptovať Brusel rovnosť národov a ich tradícií, možno budem za jednotnú EÚ. Ak však chce postaviť všetko na diktáte Nemecka, Francúzska a Bruselu, tak do takej únie som nevstupoval a nechcel by som do nej vstúpiť. Ak začne byť Brusel zrozumiteľný normálnym ľuďom, potom môžeme diskutovať o ďalšom smerovaní, zatiaľ je to len prežratý vlčiak odtrhnutý z reťaze.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892314x
Priemerná čítanosť článkov: 6053x

Autor blogu

Archív