Založ si blog

Je potrebné školu reformovať?

Jedno si musia učitelia uvedomiť. To, že im štát dáva aspoň nejaké peniaze, by malo byť pre nich odmenou najvyššou. V skutočnosti by mali pracovať zadarmo. Respektíve, aspoň niekedy by mohli zaplatiť štátu za to, že sú obohatení zo strany študentov. Málokedy by sa dozvedeli o nových vulgarizmoch, značkovej móde či iných prepotrebných vedomostiach pri výkone ich povolania.
Prečo je potrebné reformovať školu pri nástupe hoc akého administratívneho pracovníka na miesto ministra školstva? Pretože v inom prípade by si mohli učitelia zvyknúť na nejaký systém výučby a ten by ich veľmi neposúval dopredu.
Vlastne učitelia môžu byť radi, že ich ešte nenahradil internet a ujo Google. Pri súčasnom trende novej reformy a zavádzanie vzdelávania aj vo voľnejšej forme, to znamená aj v domácom vyučovacom procese, budú vôbec radi, ak ešte budú mať koho vyučovať.
V tomto duchu pokračuje aj predĺženie povinnej školskej dochádzky. Je jasné, že sprostému do hlavy rozum nenalejete, ale máte sa o to aspoň pokúsiť! Najlepšie by bolo, aby povinná školská dochádzka bola do tridsiatky! To je len tá najmiernejšia forma. Ministerstvo by malo uvažovať aj o alternatíve vzdelávania do dôchodkového veku.
Štát by mal z toho dve obrovské výhody, nezamestnanosť by sa dostala na nulu a vzdelanostná úroveň by dosiahla neuveriteľnú úroveň. Síce by nemal kto pracovať, ale koho by to malo zaujímať a trápiť, ak budeme mať takto vzdelanú spoločnosť?
Učitelia budú prakticky nepotrební. Ak by predsa učitelia mali nejaký problém s ich platmi, alebo žeby vraj chceli štrajkovať, ministerstvo má riešenie. Jednotka rýchleho nasadenia to spraví. Koho by tam mali dať? Súčasná charakteristika študenta Rhytmusom a veľkým Egom vybúchaná dutina lebečná s činelmi, na ktoré trieska opica ako v Homerovej hlave. Ešte lepšie by bolo, ak by sa zaviedol pre učiteľov aj zápas vo forme MMA. Prežili by len najsilnejší a zredukoval by sa ich početný stav. Aké by to bolo super vidieť učiteľa v klietke, ako bojuje o holý život pred svojimi študentmi?
V novej reforme by sa však mali zaviesť aj liberálnejšie postupy ako napríklad povolenie cigariet či alkoholu vo vnútri školy, tak aby žiaci neboli diskriminovaní a mohli sa poctivo a v kľude s poldecákom a cigaretkou ďalej účastniť vyučovacieho procesu so slúchadlami na ušiach. Štát by mal znovu viacero výhod zo zavedenia takejto liberálnej politiky. Zistil by sa vek alkoholikov a tým by sa mohli zriadiť ústavy a fajčiari by odľahčili svojim predčasných úmrtím sociálnu poisťovňu. No úplná pecka by bolo dobrovoľné užívanie akýchkoľvek drog. Okamžite by sa zrútil čierny trh a znížila kriminalita, pretože už by to nebolo nutné. Zopár vyhulených hláv ekonomiku nezachráni, ale zvýšil by štátny rozpočet.
Aj takto sarkasticky sa dá charakterizovať súčasné dianie, len v tom nehľadajte inšpiráciu! Platí to hlavne pre hlavy pomazané s mocou robiť reformy školstva.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881536x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív