Založ si blog

Možná rada ministerke poľnohospodárstva

Máme tu Úniu a rovnaké podmienky pre všetkých. To síce nám tvrdia, ale nie je to tak. EÚ trápi náš zákon o pôde a jeho súčasná platnosť. No čo už. Pôda ako jediný majetok štátu, ktorým sa nedá pohnúť, je naozaj strategická.
No a tu prichádza tá rada. Som za voľné obchodovanie, ale pri rovnakých možnostiach v rámci celej EÚ. To znamená jediné – rovnaké platby a dotácie, ako má najbohatšia krajina. Rovnaké platy v rámci celej EÚ. Rovnaké podmienky na podnikanie v rámci celej EÚ a jednotlivé dotácie pre všetky podnikateľské subjekty. Podľa štúdií máme dobehnúť Nemecko či Rakúsko o 44 rokov. No čo už. Dovtedy máme čas nepredávať pôdu.
Prečo by sme mali byť diskriminovaní v jednotnej Európe? Následne by sa sociálne problémy len prehĺbili. Pôda nemôže byť zahrnutá do tovarov a služieb. Jednoducho sa nedá s ňou hýbať. Je síce pravdou, že ornica sa dá prenášať a dá sa zhumpľovať aj krajina neprijateľným spôsobom a dokonca úplne znehodnotiť úrodná pôda zlým zaobchádzaním a presne tomu je potrebné zabrániť.
Dokonca v súčasnosti nastáva aj problém globálnej zmeny klímy a náš posun z mierneho do subtropického pásma. Podobne ako voda, o ktorú sa budú viesť vojny, je aj pôda poklad nemerateľnej hodnoty. Lesy, lúky, pasienky, role nie je možné prevádzať na zahraničné subjekty. Ak by sa niečo takéto uplatnilo naplno v praxi, možno by nám ani Tatry neostali :-).
Tak rada pre ministerku k jej obhajobe. Najprv sa ekonomicky vyrovnajme a potom jednajme. Tu je obrovský argument aj pre rozličné potraviny vo východnej a západnej Európe. Proste v potravinách už máme dvojrýchlostnú Európu.
Možno je to zlá rada, ale už keď si máme byť rovní?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896766x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív