Založ si blog

5. júna majú študenti mani-fest alebo Kto stojí na chodníku, nemiluje republiku

Presne to sa v súčasnej dobe deje. Partia že vraj politicky „nezávislých“ študentov teatrálne podpisuje petíciu a vyzýva verejnosť na pochod proti korupcii.
Tieto praktiky brutálne pripomínajú bývalý režim a za pomoci médií aj diktatúru. O čo tu ide? Klamú, až sa za im z úst práši. Nemám ich preto o nič viac rád, ako náš smerodajný Smer. Že vraj sú nezávislí, ale požadujú zmeny politického charakteru. Jedno vylučuje druhé. Načo sú nám vlastne voľby? Stačí vyvolať protesty, dať si zopár požiadaviek a ide to.
Skôr sa na to pozerám z opačnej strany. Opozícia aj koalícia sa v rámci boja proti korupcii deklasovala na verejnosti. Opozícia síce chce predčasné voľby, ale kto by zvolával nejaké zhromaždenia, na ktoré by ľudia prišli? No nikto. Účasť by bola zúfalo malá, aj keď sú vlaky zadara.
Kto by to mohol z opozície organizovať pod svojou hlavičkou? Matovič u babky s účtovníctvom na povale? Kollár so široko rozvetvenou rodinou? Sulík, ktorý si lieta hore, dolu a pomaličky sa mu to rozpadá? Hlina, ktorý už vlastne ani nevie, či je modrý, alebo žlto biely?
No a teraz ku koalícii.
Fico, ktorému Maďarič odovzdá RTVS? Danko, ktorý si rád číta? Béla, ktorý ma veľmi rád poľnohospodárstvo a tak sa snaží obrábať políčka pod diaľnicami?
Teraz niečo o ostatných, čo by mohli osloviť národ.
Kiska, ktorý nadovšetko miluje lietanie? Dzurinda, ktorý má najradšej sitká a miluje alternatívne zdroje energií, tak že predal nepotrebné podniky, ktoré sa venujú transferom elektriny a plynu? Radičová, ktorá svoju úlohu do excelentného konca dôvery?
Kotleba, ktorý si organizuje svoje pochody a ktorého nikto z nich nechce, aj keď mu neustále svojou snahou zvyšujú preferencie tak, že mu netreba ani prstom pohnúť?
TIS či OSF, ktoré sú už prakticky zúfalé a potrebujú niekoho iného nastrčiť, aby náhodou neboli spájaní s ujkom Sorošom?
Presne o to tu ide. Gorila a predstavitelia protestov sa sprofanovali a Gorila padla. Kde nájsť prostoduchých mládežníkov, ktorých hlavnou slovnou zásobou sú slová „akože“ či „vlastne“ a bez nápovedy od novinárov nie sú schopní vyprodukovať jeden súvislý text? No v školských laviciach! Toto vážení nie je protikorupčný pochod, ale snaha o predčasné voľby! Možno si to zaslúžime! No bez jasného cieľa a výstupu to nemá zmysel. Dopady môžu byť katastrofálne.
Pre mňa by bol protikorupčný pochod vtedy, ak by bol zameraný na všetkých! Takto je to, namierené jednostranne a môžete mi písať, čo chcete! Nie som ani za jedných, ani za druhých.
Protestujte proti cenzúre! Protestujte proti potláčaniu slobody slova! Protestujte za zjednodušenie zákonov!….. Toho by sa našlo!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892361x
Priemerná čítanosť článkov: 6053x

Autor blogu

Archív