Založ si blog

Taxi služba v Prešove a pani primátorka, ktorá už nechce byť zvolená

Aj takto by sa dala charakterizovať aktivita prešovského magistrátu s ich snahou odstrániť taxi služby z centra mesta do bočných ulíc. Aj keď som Sabinovčan, ale zato rodený Prešovčan, pokúsim sa pozrieť na vec v logickom rámci.
1. Taxi služby sú službou občanom.
2. Taxi služby platia nemalé finančné prostriedky za licencie, dane, prenájom.
3. Turista hľadá taxi zväčša v centre a nie v priľahlých uliciach.
4. Taxi zároveň slúži aj ako dopravný prostriedok nočného života a to nielen dopravy zo zábavných podnikov, ale aj z kultúrnych podujatí, divadla.
5. Dôchodca či imobilný občan, alebo matka s dieťaťom sa bude trepať do bočných ulíc?
Prečo potom odstraňovať niečo, čo funguje? Jedine ak by bol záujem likvidovať služby pre občanov a mať záujem na tom, aby sa príjem z týchto služieb znížil. Ešte jedna z možností mi napadla a to presadenie iných prevádzkovateľov, trebárs Uberu. Možno je to len domnienka, ale nie nepodstatná. O čo ide v tomto absolútne nelogickom návrhu? Môže mi to niekto normálnym logickým argumentom vysvetliť? Ak by to bol argument o pešej zóne, tak ten by bol veľmi trápny, to by potom museli zrušiť aj mestskú hromadnú dopravu. Ak by išlo o nočný kľud, tak argument je ešte horší, pretože presun takýchto podgurážených zákazníkov je hrozný a títo by boli podstatne hlučnejší, ak by sa pohybovali v skupinkách a hľadali taxíky v bočných uliciach. Ak by chceli autori návrhu znížiť počet pracovných miest, poplatkov a kvalitu služieb v Prešove, tak gratulujem, lepšie sa rozhodnúť nemohli.
No a o bezpečnosti som sa zmienil? Dávať taxislužby do bočných ulíc sa mi nezdá akurát ako vhodná forma ochrany a bezpečnosti zákazníkov, ako aj samotných taxikárov.
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že Prešov je pre zahraničných turistov cez víkend naozaj úžasným mestom. Temer všetci sa ma vždy pýtajú, kde zmizli ľudia. Jednu nedeľu, keď som mal v Prešove zahraničných hostí, sme boli na výlete a prvá vec, ktorú si začali fotiť, bolo prázdne vyľudnené námestie, vraj to ešte nikdy nezažili. Nuž čo, možno by sa to mohlo začať používať aj v sloganoch. Prešov, mesto pokoja, kde sa nemusíte báť, že stretnete „domorodca“.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895441x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív