Založ si blog

Manchester, Merkelová, Kiska, Benčík, Kalmus a nástup diktatúry

V dokumente na Viasat History o nacizme a nástupe diktatúry uviedli jedno zaujímavé tvrdenie. Vždy je potrebné nájsť nejakú skupinu, ktorá je zlá a najlepšie je, ak táto skupina je podporovaná médiami a aj priamo vládou. No ešte jednu závažnú vec tvrdili a to koniec slobody prejavu a nárast udávania ľudí v spoločnosti. Čo vám to pripomína?
Mnohým psedoumelcom, ako je napríklad Kalmus, ktorého diela a tzv. protestné akcie majú s umením spoločného asi toľko, ako by povedal sváko Ragan: „Ty sa tomu rozumíš ako koza patružlenu!“ Či Benčík, ktorý svojím skúmaním internetu spôsobuje averziu voči svojej osobe a sú vpravo a vľavo od filantropa Kisku, ktorý počas svojich letov spálil toľko kyslíka, ktoré naše lesy produkujú pre nás všetkých a nie pre jeho súkromné lety, ktoré nemuseli byť. Ono sa treba predvádzať, ak je možnosť.
Topom na čerešničke sú aj Merkelová, či v súčasnej dobe po tomahavkovej akcii v Sýrii sa pridáva aj Trump a svojou prezieravosťou zobchoduje zo Saudami 110 miliardový obchod na zbrane, ktoré sa v konečnom dôsledku otočia proti nám všetkým.
Merkelová a jej neoblomná ctižiadosť zvíťaziť nad terorizmom, je už pre srandu aj králikom, len Nemcom pre ten ich syndróm viny z druhej svetovej, to nejako ešte nedošlo, podobne ako to nedochádza Bruselu. Brusel nás chce všetkých mať rovnakých a rovnako zmýšľajúcich s ružovými okuliarmi na očiach. Toto sa ani za socializmu nedialo a preto si myslím, že práve stredoeurópske krajiny majú strach a upozorňujú, aj keď v malom na nástup centrálnej diktatúry. A pre niektorých čo uvádzajú obete socializmu, nech si zoberú obete kapitalizmu od 89 – Juhoslávia, Líbya, Síria, Irak …..
Na týchto ľudí sadne citát z filmu Forrest Gump, „Pre hlupáka, každí hlupák“ a sedí na nich Dunning-Krugerov efekt.
Deň pred udalosťou v Manchestri sa Trump vyjadril, že Saudská Arábia musí vyhnať teroristov a skoncovať s terorom. Trumpovi pripomínam, že oni sa o to snažia už zopár rokov a pekne si čistia svoje krajiny od nerecyklovateľného odpadu. Saudi neprijali žiadneho utečenca – pre ostatných, ktorí nerozumejú slovu – veľkú nulu „0“ prijali! Načo aj, Európa to zvládne a pekne si ju pripravíme na inváziu.
Odporúčam v tomto prípade preštudovať Huntigtona a Stret civilizácií, alebo Buchanana – Smrť západu. To, aby ma niekto neobviňoval, že som proruský, ale odporúčam aj Berďajeva a rozbor jeho názorov v knihe Petra Greča – Revolúcia, demokracia a masová kultúra.
Politická korektnosť nie je nič iné ako zahmlievanie objektívnej skutočnosti. Prečo sa máme báť povedať, že to urobil ten a ten, takej a takej národnosti a etnikum sa na celkovej násilnej kriminalite podieľa takým a takým percentom? Čo je na tom zlé?
Čítal som si jeden blog, či už náhodu teroristi nezvíťazili? Áno, podľa mňa zvíťazili. Zasiali do nás strach, obavy, neistotu ak k tomu pridám bezprecedentné prisťahovalectvo s úplne odlišnou nesúmerateľnou kultúrou a náboženstvom postavenom na úplne iných základoch, tak sa nemôžeme čudovať.
Uvediem príklad. Boli sme na dovolenke v Kalogrii. More krásne, oblasť kľudná a v jeden deň tam prišla skupinka migrantov. Všetci turisti spozorneli a doslova znervózneli. Požičali si vodný bicykel a čo myslíte čo bola ich hlavná zábava? Robili nájazdy na plavcov a náramne sa na tom bavili, až kým neboli vykázaní z pláže.
No a dnes jeden z príkladov zo Slovenska. Šofér nevpustil do autobusu jedného neprispôsobivého, pretože nechcel zaplatiť a začal žobrať po autobuse. Nakoniec ho šofér vyprevadil, ale ešte stihol pán neprispôsobivý, na neho zaútočiť a slovne sa z neho vulgarizmy rinuli a rinuli. Nuž čo. Budeme stále politicky korektní?
Áno, v prípade teroristických útokov majú krv na rukách aj Merkelová či samotný Brusel, ale aj Spojené štáty. Nemôžeme transferovať demokraciu tam, kde to nie je možné a už vôbec nie bombami či nekonečnou humanitárnou vojnou.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881394x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív