Založ si blog

V Sabinove majú prednosť kravy pred ľuďmi, aj pred sviatkom Všetkých svätých

Skutočne je to tak. Už roky sa v jednom sade popásajú kravy. Nič nemám proti tomu, ak by to nebolo hneď oproti obytnej zóne a v intraviláne mesta. Iste, môžete oponovať, že deti, ktoré chodia okolo kráv, majú jedinečnú príležitosť spoznávať hovädzí dobytok priamo v prírode, ale akurát, že by to bolo dvakrát bezpečné, sa povedať nedá.
Môžete aj oponovať, že sú to súkromné pozemky a šnúrka kravu zastaví. Síce neviem ako, ale je to možné. Dokonca nevadí ani neprítomnosť pastiera.
Počul som aj také veci, že v tom „plote“ bude aj elektrina. Také krokové napätie je celkom fajn vec, hlavne pre chlapov, ak budú chcieť prekročiť šnúrku bez označenia, ktorá ich neupozorní na ranu, že sa im také niečo môže stať a dostanú ranu priamo tam dole.
Môžete si povedať, že nie je problém jedna rana, ale čo keď to vyfasuje nejaký kardio pacient so strojčekom?
Šnúrka totiž vyrástla a skrížila cestu medzi slepou ulicou a cintorínom. Možno, že majiteľ chce rozšíriť počet dušičiek, aj takto sa na tento počin dá pozerať. Možno to je len taká špekulácia v prípade, ak mu pozemky nepatria a chcel by ich po čase „vydržať“. To sú však brutálne konšpirácie.
Faktom je, že tesne pred sviatkom Všetkých svätých, kedy ľudia, hlavne tí starší, chodia na cintoríny, upratujú ich a chcú si pripomenúť svojich zosnulých, ich zrazu zastaví šnúrka a za ňou kravy. To je obrázok okresného mesta aj so stádom. Zrazu musia obísť cestičku dookola cca o tri kilometre viac, ako tých dvesto metrov. No aj to je prístup k ľudskosti.
Fakt si nemyslím, že to mohlo byť úmyselné, ale nejako sa to opakuje každý rok, ľudia ma oslovujú, nech sa ozvem. Nuž som sa ozval a nielen preto, že mi na cintoríne leží otec, babka, krstný, dedo, teta, ujo……. No hlavne kvôli tým starším ľuďom, pre ktorých aj sto metrov môže byť veľa.
No a na druhej strane si nemyslím, žeby akurát kravy patrili do mesta. V zóne „pastviska“, ktorý je sadom, sa nachádza stĺp vysokého napätia, vodovodné potrubie , priamo vedľa šnúrky obytná zóna, chodník a dolu škola. No a Malina prehradí cestu na cintorín! Pre zastupiteľstvo v Sabinove možno na zamyslenie čo s tým VZN, ktoré by to mohlo vyriešiť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897017x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív