Založ si blog

Matovič aj Fico – pamätné citáty a iné topky

„Míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru,“ povedal pred časom Matovič.
A nasleduje druhý top:
Mafia na východe? Absurdné, tam nič nie je… vraj povedal Fico europoslancom (ak to vôbec takto povedal). Tento výrok bol výborne sparodovaný – Vincent Vega ide na východ. Materiál vznikol už na celý časopis. Proste paráda. Som z východu, študoval som na západe v Nitre a pracoval som aj v Blave, no akosi som sa vrátil do toho ničoho. Známa napísala, že ak tu naozaj nič nie je, ani dane by sme nemali platiť a odvody už vôbec nie, prečo aj? Pretože tam kde nič nie je, ani smrť neberie a tak si tu na východe užívame nesmrteľnosť.
No darovali sme Bratislave aj východniarske skvosty – Dzurindu, Mikloša či absolútnu hviezdu leteckej cesty medzi Popradom, Bratislavou s medzipristátím v Košiciach, Kisku.
Najhoršie na celej veci je, že ak sa východniar dostane na západ a pričuchne ku korytu politiky, temer okamžite sa z neho stáva západniar.

Teraz aj k Matovičovi – v jeho prípade jednoznačné platí, že mlčať je niekedy zlato, alebo keď sa pomýli, aj pravdu povie!
Nešťastná opozícia vyčíta válov eurofondov súčasnej koalícii, aspoň my ostatní smrteľníci vieme, o čo by v predčasných voľbách šlo. Matovič to dobre povedal – o miliardy, ale teraz pre koho? Investičné programy sa pravdepodobne budú končiť v roku 2020 a potom už žiadne diaľnice. Východ na diaľnicu môže tým pádom zabudnúť, nám stačí „more“ a Tatry. Len o Tatrách sa ešte vedie diskusia, či to náhodou nie sú vyššie Krkonoše, ktoré patria Čechom. Asi vytvoríme konfederáciu so zakarpatskou Ukrajinou.

Jedna známa mi napísala, že vraj som extrémista. Napísal som totiž, že v súčasnej dobe nemám koho voliť. Keď som sa jej opýtal, že prečo? Vraj chcem takú stranu, ktorá by fungovala bez financií a štátneho príspevku. Áno, chcem takú stranu, kde by bol príjem iba z členského a ničoho iného a to maximálne do výšky 50 €. Jasné, že by som chcel stranu, ktorá by nemala všade veľkoplošné reklamy, ale aby rozhodovala odbornosť, česť a služba občanovi. Len to asi nebudem extrémista, ale utopista, respektíve naivný idealista.

Demisia vlády a jej predsedu prebehla v celku čisto s miernou dávkou sarkazmu. Prečo som rád, že sú možno oddialené predčasné voľby? Pretože možno ľudia dostanú rozum a začnú tvoriť hnutia či strany z dôvodov určitých ideálov, avšak duchovných a nie materiálnych. Chýbajú nám v politike odborníci so cťou a službou ľuďom.

Sme na rázcestí a to nielen my, ale aj Európa a celý svet. Sloboda slova a názoru sa dostáva pod direktívy a kontrolu na všetkých úrovniach od sociálnych sietí až po bežnú debatu. Šíri sa nenávisť jeden voči druhému bez možnosti normálnej vecnej diskusie.

Ozaj sa mi už nechce stále vyvracať, že nie som ani koaličník ani opozičník, (možno som iba malý výkričník).

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898374x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív