Založ si blog

Maďaričov cirkus, burzový špekulant Soros a tragikomédia pokračuje

Sorosa s Kiskom zaujímali problémy Rómov na Slovensku. Tak nech dá výstupy čože to vyriešili, pretože asi nič. O Sorosovi sa tu popísalo veľa na nete si nájdete množstvo informácií. Z tituliek médií nejako vypadlo toto stretnutie dvoch bývalých finančníkov, respektíve špekulantov s pôžičkami, či s burzami. Jeden sa tvári ako spasiteľ sveta, kde mu pomáhajú špinavé, ba až krvavé peniaze, druhý sa stal našim prezidentom.
Vravia, že celé Slovensko je proti tejto vláde. Poviem, to takto. Celé Slovensko už má dosť aj opozície aj koalície a vplyvu finančných skupín na spoločnosť.
Len klamstvo, srdcervúce výlevy, ktoré majú zapôsobiť na občanov. Ficovi sa vrátilo, čo požičal „konšpirátorom“. V súčasnosti je označovaný za konšpirátora temer každý, kto má iný názor a nejde s hlavným prúdom vplyvu médií, alebo kto vyslovuje možné analýzy.
Človek je z pohľadu konfucionizmu, zlý a dobru by sa mal učiť. Nenaučili sme sa to. Zástancovia opozície, či novinári už rozhodli, hovoria za nás všetkých, ale za mňa nie. Možno, za vás ostatných áno, ale ja si tvorím názor sám. Tiež za vás hovorí opozícia a novinári, ako je to prezentované v správach? Vraj, celé Slovensko! Dokážem akceptovať množstvo názorov, veď každý je jedinečný.
Koľko ste počuli od opozície či koalície, že je potrebné zjednodušiť zákony, systém DPH, vymožiteľnosť práva atď., aby neboli písané pre oligarchov? Nie, tento systém vyhovuje, aj jedným, aj druhým.
No a čo Maďarič? Obyčajné trápnučke gesto! Nemal na to ako minister, nemal na to ako ideologický šéf kampaní, chcel zvýšiť poplatky za RTVS, čo sa mu nepodarilo a už vtedy sľuboval odstúpenie a o trápnych volebných kampaniach Smeru, či premiéra Fica na prezidenta, pod jeho vedením ani nevravím! Len sa čudujem Ficovi, že ho tak dlho tam držal. Dokonca mám pocit, že to všetko robil Maďarič úmyselne, čo by dávalo pri súčasnom dianí aj zmysel.
Po relácii o 5 minút dvanásť som sa nestačil diviť. Navrhujem jednu vec. Za každú nepotvrdenú lož, alebo klamstvo, ktorá je predstavená ako skutočnosť a nie názor zaplatiť pokutu 100.000 € pre verejného činiteľa a pre novinára 25.000 €. Za každú nedokázanú vyslovenú urážku, ako napríklad „vrah“ trebárs 5.000 €, ak ide politika, alebo novinára. Zla, je v spoločnosti už viac ako dosť.
Niektorým kamarátom už ani nemôžem povedať názor na ich „dokonalé modly“, že tam či tam, možno urobili chybu. Stratila sa diskusia aj hľadanie optimálnych riešení. Zabúda sa na occamovu britvu.
Je priam nevyhnutná zmena celého daňového systému, štátnej správy, európskych dotácií – hlavne investičných. Asi by som ich úplne zrušil a ponechal len komunitárne programy na vzdelávanie, vedu šport a kultúrnu. EÚ fondy a verejné obstarávanie je priam ukážka korupcie, ale nielen na Slovensku, ale aj v samotnom Bruseli. Rozdielne podmienky atď.. Tu to nie je len o Slovensku, ale o strate občianskych slobôd v celej EÚ.
Pre jedného sloboda slova platí a druhého zatvoria za názor.
Už len k Slovensku a nepokojom. Slovensko leží v strede Európy. V súčasnosti má V4 silnejúci vplyv, aj keď ju Fico už zopárkrát priviedol do úzkych. Ak sa rozbije V4 a ich spoločné názory na migráciu či financovanie EÚ, zradíme Čechov, Poliakov aj Maďarov. Nepotrebujeme žiadne jadro. Jadro sme my, na Slovensku a nie v Nemecku či Francúzsku. Problém bude naozaj nástup bohapustého neoliberalizmu, ktorý môže vyústiť do prenasledovania a diktátu väčšiny.

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 642
Celková čítanosť: 3881783x
Priemerná čítanosť článkov: 6046x

Autor blogu

Archív