Založ si blog

Slušné Slovensko si chce zastrieľať, Igorko má o kolečko menej a príručka pre ovce v školách

Človeku sa naozaj nechce toľko vypisovať a pomyslel by si, že je po sviatkoch a bude trošku pokoj. No nie je. Začína sa na pochodoch „Za slušné Slovensko riadne priostrovať“. Vystupujúcemu sa krvi zachcelo?! No to by nebol až taký problém, ako skôr to, ako sa ľudia tomu smiali a ako ľudia tomu tlieskali.
Fakt nemusím ani politikov Smeru a už vôbec nie opozície, ale čoho je veľa, toho je dosť. Už v predchádzajúcich blogoch som písal, že toto nemusí dobre skončiť. Jednoducho, raz prekročia tenkú červenú čiaru za ktorú nebudú môcť ísť ďalej.
Vystupujúci, ktorý to vypustil z úst by sa mal nad sebou zamyslieť a aplaudujúci ľudia ani nevravím. Na tomto príklade vidno negatívny vplyv davovej psychózy. Vymetanie mozgov ako vyšité! Kde toto skončí? Stankeho beriem ako herca, ale toto čo predvádza na námestiach je cirkus. Pomýlil si čas a miesto.
Ďalšou správou bolo úmrtie Pavla Pašku. Aký bol, taký bol, ale už nie je. To, čo predviedol Igorko Makovič je už vrchol hyenizmu. Ktokoľvek pôjde pod touto súkromnou politickou sročkou kandidovať sa môže hanbiť. Toto je už najhlbšie dno a hlbšie sa klesnúť nedá.
Tak pani ministerka Lubyová, na môj list ste mi síce neodpovedala, ale kontroverzné príručky samozvaného hovorcu pravdy Nka na školách naozaj musia byť? Kto posudzoval vhodnosť z pohľadu odbornosti, metód, didaktiky atď.? Devana o tom písala podrobnejšie.
Teda z toho vyplýva, že si vlastne môžeme po školách distribuovať hocičo a od hocikoho. Ej ej toto voľajako nesedí. V tomto ohľade odporúčam už vydanú knihu od Petra Greča – Revolúcia, demokracia a masová kultúra, kde rozoberá Berďajeva. Je už množstvo kvalitnej literatúry, ktorá je dostupná a z ktorej je možné čerpať – Huntington, Fromm, Nietzsche, Orwell… No a tu stačí úplne obyčajná 1984, ako povinné čítanie. A presne tu narazí každý učiteľ na problém. Mládež nieže by nepochopila ani desať percent z týchto kníh, ale mali by problém vôbec prečítať takého Huntingtona a jeho Stret civilizácií. Tak načo Nko si ide distribuovať svoj pamflet. Nech ho dá do kníhkupectiev a uvidí sa aká bude predajnosť tohto veľdiela. Možno si to požičiam, aby som sa naučil, ako mám slušne vyzývať ľudí na to, ako niekoho „zabiť“, ako jeden pán Za slušné Slovensko a organizovať protesty proti každému kto mi nevyhovuje. Možno si ju požičiam a dozviem sa ako skončiť so slobodou slova a ako zatvárať ľudí za iný názor.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881606x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív