Založ si blog

Novýšok – zvieratá spálili, slušnosť zrušili, Slovenským brancom povolili vyučovanie na F16

Tak pekne po poradí. Keď som si prečítal článok „Dve Škripaľove morčatá a mačka sa tiež stali obeťami otravy“, nevedel som či je prvý apríl, alebo či sa Británia dočista zbláznila. „Múdre“ tajné služby zapečatia na mesiac byt aj s mačkami a morskými prasiatkami. Potom ich nájdu nie v akurát vhodnom psychickom rozpoložení a radšej ich spália. To by ani človek nevydržal a nie to otrávené zvieratá bez vody a jedla. Zjavne novičok nebol novičok. Škripaľ aj s dcérou vstal z mŕtvych. Najprv som si myslel, že len dcéra dostala druhú šancu zhora, ale zjavne ani so Škripaľom to nebolo až také a možno mu stačil iba výplach žalúdka.
Jeho zvieratá dopadli horšie. Po mesačnej hladovke a pravdepodobne aj bez vody boli spálené MI 5 či 6, to je úplne jedno. Ak takto pracujú tajné služby, tak sa máme na čo tešiť. Rusku to už musí pripadať ako totálna tragikomédia, na mieste Lavrova a Putina už točím nejakú paródiu. Ani len scenár nemusia písať. Ten už Briti napísali.
Teda celá kauza, kvôli ktorej bola Mayová ochotná použiť aj jadrové zbrane skončila približne tromi obeťami a aj za tie mohli tajné služby Británie a to morčatá a mačka, ktoré biedne spálili. Fíha, to sú mi obete sprisahania!!!
Znovu sa len zopár vetami vrátim k „Pochodu za slušné Slovensko“ a už v súčasnosti aj vznik strany, ktorú zakladajú organizátori gorilích pochodov. Organizátori sa rozčúlili nad zneužitím značky. Tu už môžem len napísať, kedy sa bude platiť aj pozdrav „dobré ráno“, skupina Ortel to jasne pomenovala vo svojej skladbe. Slnko v svieti sa zmenilo na celkom „slušnú“ politickú propagandu.
Čo je však najhoršie, „Slušní ľudia“ sa nedištancovali doteraz od výrokov o možnosti zastreliť členov vlády. O Matovičovi škoda hovoriť, zjedená koža z kuraťa na ňom zjavne zanechala stopy a radšej účtovníctvo ukrýva na povale a financie na činnosť politickej strany si slušne prelieva do svojich firiem. Kiska tiež slušne obabral zopár tisíc klientov svojich nebankoviek a podobne slušne vyvlastnil aj pozemky, o ktoré sa súdi. Súčasná vláda pre zmenu až teraz prišla na to, že akosi tých poľnohospodárov naozaj okrádajú a že naše súdnictvo je dlhodobo v problémoch.
No a konečne sa dostávam aj k Slovenským brancom. Po ich kauze s výučbou brannej výchovy a ukážkami prvej pomoci sa nám denník N ukázal ako ten pravoverný a posiela do škôl svoje publikácie. Práve po tom, čo títo „mierotvorcovia“ s patentom na pravdu, kritizovali učiteľku, ktorá použila časopis Zem a Vek s tým, že články sú konšpiračné a nemôžu sa používať pri výučbe. Pritom práve v týchto denníkoch, ako DN a SME je toľko nezmyslov, poloprávd či jednostranného pohľadu, že to už aj Goebbels by len zbledol závisťou. Ako krásne dokážu vytvárať triedneho nepriateľa z každého, kto má iný názor. Kto im dal právo rozširovať ich publikácie do škôl? Nemali by náhodou prejsť odborným posudkom ministerstva školstva, respektíve metodického centra o jej vhodnosti či nie na výučbu? Keď Slovenskí branci mali kurz, bolo to vo všetkých správach ako niečo absurdné a nevhodné a tu zrazu príručky nejakého denníčka nevadia. Pričom Slovenskí branci mali len obyčajnú brannú výchovu, ktorú by mali aplikovať na všetkých školách, tak ako sme ju mali kedysi.
No a posledná vec, načo sú nám F16 či štyristo transportérov za zopár miliárd? To sme takí bohatí? Proti hypersonickým raketám si ani nepípneme. Neboli by lepšie protilietadlové systémy či špičková výzbroj pre pechotu a špeciálne jednotky? Veď my nechceme útočiť a jednoznačne najefektívnejší boj je práve gerilový či partizánsky spôsob boja hlavne pri obrane. Je nie som za to, aby Slováci umierali za záujmy iných v zahraničí. A nie som ani za takú solidaritu. Pre mňa osobne je najdôležitejší mier a ten sa nezískava humanitárnym bombardovaní či neustálym hľadaním nepriateľov a to hlavne Ruska a už teraz aj Číny.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881521x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív