Založ si blog

GDPR a Benčík na pozore, Národná konferencia 24. 6. , vražda je vražda a výzva ruskej ambasáde

Viacero udalostí, ktoré na prvý pohľad nesúvisia, ale ak sa hlbšie zamyslíte, čo sa v súčasnosti udialo, ide o niečo fantastické. Prečo? Pretože niektorí stratia prácu. Problém sa volá GDPR a jeho aplikácia do praxe. Teraz už vás nemôžu len tak roznášať po novinách a zneužívať súkromné obrázky, statusy či vyjadrenia. Môžu ich síce posunúť polícii, ale ako ich len získali a kto im dal súhlas? Môj názor, môj hrad. Zákon si ušila EÚ sama proti sebe, ak by sme ho okamžite začali využívať, tak mnohé denníky, ale aj politické stany či neziskovky zaniknú a to, že sa to skôr či neskôr začne diať, je viac ako isté.
Prečo? Ak použijú nejaké súkromné údaje či foto noviny bez súhlasu, no prúser! Dokonca ani Benčík nebude môcť až v takej miere sledovať profily ľudí, s ktorými sa názorovo rozchádza a vadia mu v demokracii iné názory. Uvidíme, čo nám tento zákon prinesie. Osobný údaj už je temer všetko.
No možno aj slniečkári zavítajú na Národnú konferenciu, ktorá bude 24.6. v Istropolise a možno sa zapoja do nejakej diskusie. Chystám sa tiež tam prísť. Trošku s obavami, ale aj s veľkou nádejou, že sa to pohne niekam inam, ako je v súčasnosti naša koalícia či opozícia. Možno sa konečne osobne spoznám s ľuďmi, s ktorými si vymieňame názory len na webe.
No a tu pokračujeme ďalej. Po protestoch za Slušné Slovensko, sú tu ďalšie pochody. Znovu sa selektuje a znovu sa vyberajú len veci vhodné pre mainstream. Ročne je na Slovensku vyše 40 vrážd, ale len táto si zasluhuje osobitnú pozornosť. Ostatné sú nepodstatné, kde boli protesty pri zavraždení kvôli taxíku v nedávnej minulosti či nedaj bože pri vražde kvôli psovi v Chminianskych Jakubovanoch. Ako N-ko využívalo situáciu? Pozrite si ich články! Pre mňa vražda ako vražda a život je len jeden. Všetky tri spomínané prípady boli brutálne, ale v dvoch sa použil nôž s úmyslom aj zabiť. V poslednom sa použila noha a kop priamo do hlavy, čo je podobné ako zbraň. Žiadne rozdiely. No vtedy nikto neprotestoval a odrazu pretiekol pohár trpezlivosti???
Štáty sa začínajú otáčať Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, ČR, Slovinsko a teraz sa nehorázne pridáva Taliansko, čosi sa začína diať. Pred niekoľkými rokmi si veľmi dobre pamätám, ako do nás Rakúšania búšili kvôli migrantom. Teraz sa postupne pridávajú Taliani, ktorým už došli nervy a dennodenne sa stretávajú s násilím v uliciach. EÚ je zúfalá, vyhrážky o nepridelení fondov nepomáhajú. Rakúšania zašli ešte ďalej a tam, kde sme mohli byť vo vzťahu z Ruskom my, sú teraz oni. Ešte šťastie, že aspoň trošku vyčnievame nad klusovským davom, kde by nás pán Klus veľmi rád videl zaradených a hlavne solidárnych s totálnou infantilnosťou Británie v prípade Škripaľ a o poslednej akcii Ukrajiny už škoda aj písať. Ukrajinské vedenie sa sprofanovalo, osobne si myslím, že už ani Ukrajincom to nie je jedno, čo sa s ich pohlavárov vykľulo.
No teraz k tej výzve ruskej ambasáde. Vážený pán veľvyslanec, mnohí z nás by len tak chceli navštíviť Moskvu či Petrohrad, ale spohodlneli sme zháňať víza. Proste mnohokrát sa rozhodujeme kam ísť zo dňa na deň, kam ísť na výlet. Čo takto spraviť aspoň nejaký registračný web, ktorý zjednoduší celú procedúru a overí si žiadateľa na udelenie vstupu? Chceme spoznať to „zlé“ Rusko a presvedčiť sa na vlastné oči, ako o ňom píšu naše maistreamové médiá! Nie každý z nás sa zaradil do kampane proti Rusku a mnohí z nás s takouto štvavou kampaňou ani nesúhlasí.

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 07:57

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Deväť ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 645
Celková čítanosť: 3927745x
Priemerná čítanosť článkov: 6090x

Autor blogu

Archív