Založ si blog

Škola v časoch socializmu, SNP bolo zorganizované USA a rok 1938 vôbec nebol

Začnem malinou zo sveta socializmu, ktorý v podobe komunistického podávania obeda zadarmo všetkým deťom dokonca nepraktizoval ani bývalý režim. Ani tie vlaky za socíka neboli zadara.
Áno, vraciame sa v čase a nielen to, ten čas Slovensko predbieha. Čaká nás jasná budúcnosť a všetko zadarmo. Kto na tento blahobyt bude zarábať? Z cudzieho sa rozdáva ľahko. Aspoň keby tých vysokých škôl nebolo toľko a mali aspoň aký taký zmysel. Chýbajú lekári, ale ekonómov či právnikov máme do aleluja. Chýbajú strojári, it-čkári, výskumní pracovníci v metalurgii, poľnohospodári…
No máme sociálnych pracovníkov pomaly dvoch na jeden prípad. No a všetok tento vzdelanostný blahobyt zadarmo, ako v časoch tvrdého socializmu. Detičky nejako proti tomu neprotestujú, nejako im vyhovuje tento zvláštny systém z čias socializmu. Mimochodom, jediná stará vec, ktorá ostala a nemusela. Kedy sa konečne zavedú štipendiá len pre tých najlepších a v takom množstve ako približne potrebuje trh práce? Kto takúto nepopulárnu, ale potrebnú reformu urobí?
Možno potom by som nemusel vidieť absolútne propagandistický filmový materiál o pomoci USA Slovensku, že za pád železnej opony vraj môže rock“n“roll. V Sabinove okrem otrávenej vody, teda coly, ako perfektnému čistiacemu prostriedku ponúkli aj riadnu dávku demagógie. Nejako zvláštne vynechali rok 1938 a Mníchovskú zradu. Zvláštny výklad mal aj rok 1948 a bezhlavé podanie demisie Benešom a nástup komančov, zapredanie ČSR Stalinovi a ZSSR. Nejako veľmi ani neprotestovali proti okupácii v roku 1968. Smiešne vystúpenie v OSN boli len rečičky a nič viac. Proste nechceli vojnu a zasahovať do východného bloku.
Pri svojej súčasnej rusofílii nejako aj pozabudli vo všeobecnosti na malý fakt, že Zakarpatská Rus patrila kedysi Československu a nikdy nebola súčasťou Ukrajiny. Taká menšia anexia fajnového územia. Na toto ani „akademik“ a poslanec Klus nevie odpovedať, respektíve nechce. O obetiach vo Vietname, Líbyi, Sýrii, Jemene (kde sa im nejako ani len nechce zasahovať, pretože tam dali právomoc SA), Afganistane, Iraku, Srbsku…. Klusovi stačí len vymenovať zoznam, ktorý mu zostavil Smatana o vojnách, v ktorých bolo Rusko účastné bez akéhokoľvek vysvetlenia, či to boli obranné, či to boli v rámci diktatúry, ZSSR či iných zriadení. Koľko, že to vojen mala na svedomí demokratická monarchia VB, Francúzsko, USA, Belgicko či iné vyspelé západné demokracie? Nedá mi nespomenúť práve Belgicko a ich totálny masaker v Kongu.
Dejiny a história vôbec nie sú čierno-biele. Nehráme sa na „keby“. Je tu iné Rusko a iné USA, ako boli pred tridsiatimi rokmi. Oslava vojnového štváča Johna McCaina je toho príkladom, nenadarmo dostal prezývku Kain. Politická korektnosť dosahuje absurdné rozmery. Začal sa boj proti Orbánovi, Salvinimu či celej našej V4. Macron sa mýli, aj u nich sa môže zmeniť vláda, tak ako v Rakúsku či Taliansku. Postupne príde na rad aj samotné Nemecko.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895477x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív