Založ si blog

Kým skončí Kiska

To, čo dnes hovoril politický prezident Kiska, je už dosť úbohé! Áno, podnikatelia môžu, ak chcú podporovať politické strany. Len následne nesmú nič žiadať. No máme tu skvelé príklady od Kisku až po Smer či Matoviča. Politiku si zobrali ako druhý biznis a zákazky od štátu sú predsa len tie najlukratívnejšie a už vôbec nevravím o absurdnosti podpory financovania strán zo strany štátu. Choré, nezdravé a priam pripravené prostredie na absurdnú korupciu a kontrolu štátu oligarchiou.
Všetko je už krásne pripravené. Ľudia veria obyčajnému marketingu bez hlbšieho štúdia pozadia a bez akýchkoľvek filozofických či analytických poznatkov. Spoločnosť je pripravená odovzdať zriadenie štátu oligarchom.
Čo vlastne povedal Kiska? Otvoril dvere financovania strán a kampaní pre oligarchiu. Teraz už nebudú môcť vykrikovať ani OSF či TIS, že je nejaká strana podporovaná oligarchiou. Jednoducho oligarcha vyhlási, že zo stranou nemá nič spoločné a peniaze dal len tak a už to ide. To je aspoň vyjadrenie Kisku. Teda, vážené politické strany, už je to fakticky jedno, kto vás bude financovať. Či Rusko, USA, mafia, oligarchia, ESET. Stačí len prehlásiť, že financie dávate iba tak, z dobrej vôle svojim sympatizujúcim stranám. A už to ide. Kiska prakticky otvoril Pandorinu skrinku a jasne potvrdil, že sa mieni spoliehať na oligarchov a ich financie. Prakticky to prehlásil. Už nejde o členov či ideu. Už ide prioritne o financie na kampaň a ako prevalcovať súperov na základe marketingu. Toho už sme boli svedkami v prípade voľby prezidenta.
Politika sa na Slovensku pomaly, ale isto dostáva do moci oligarchov a na vyhlásení o najlepšieho podnikateľa, či čo to bolo, to jasne aj potvrdili. Majú strach len z takzvaných pre nich nesystémových strán. Nevadí im ani Smer či Kiska, tam už majú prerozdelený vplyv, najlepšie aj u jedných aj u druhých. Stačí si pozrieť našu otvorenú ekonomiku, kde sme doslova závislí od automobilového priemyslu a doslova držia Slovensko za gu.e. Závislí sme v najdôležitejších odvetviach a to v poľnohospodárstve či v energetike. Firmy naťahujú štát a štát je v totálnej defenzíve. Strednú vrstvu čím ďalej viac, ovládajú pôžičky a je závislá na práci, o ktorú nemôže prísť. Držia si len minimálne finančné rezervy.
Kiska od začiatku nebol apolitický prezident, stačí si pripomenúť ignoráciu 220.000 voličov a potom neustály boj a pridržiavanie sa neoliberálnej platformy. Apolitickosť u neho nikdy nebola. Podobne to bude aj s nástupníčkou.
Vrcholom je propagácia založenia novej strany ešte v čase, kým je prezident. Choré, ako kúpa pozemku, o ktorom akože nevedel, že je doslova ukradnutý.
Čo z toho vyplýva? Vážení, už sa nemusíte obávať, kto vás financuje a od koho máte financie. Kiska to schválil. Či od oligarchov, nadácií, USA, Ruska, Číny, všetko jedno, len musíte mať prehlásenie, že nič od vás nechcú!!! To je Kiskova naivná predstava.
U nás je jedno také porekadlo: „To mi tak môže rozprávať, ako keď baranovi do riti fúkať, aby sa mu rohy narovnali.“ Presne takto sa tomu dá veriť!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895077x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív