Založ si blog

Zastavte Čaputovú, KDH v rozklade, Švajčiari objavili Kravčíka, Lex Harabin. .. .

To, čo predvádza prezidentka SR, sa nedá ináč popísať len ako ťažký amaterizmus voči zahraničnej politike. Od nástupu chce každého poučovať. Nevadí, že sme fakticky trpaslíci na zahranično-politickej scéne. Začalo to už prvou návštevou v Čechách, kde kritizovala Babiša. Následne pre ňu Brusel nebol zahraničím. Potom pokračovala v protiruskej rétorike, pripojila k tomu ešte aj momentálne svoj „skládkový“ názor na čínsku politiku, ktorá vychádza z úplne iných kultúrnych východísk konfucionizmu a kolektívnej kultúry na rozdiel od našej egocentrickej sústredenej na osobu. Nemožno vynechať ani zriadenie a vedenie štátu, ktoré je jednoducho iné. Nech pani prezidentka len nechá Číňanov na pokoji. Celé Slovensko má toľko obyvateľov ako nejaká štvrť Pekingu. No ona si myslí, že môže niekoho poučovať. Teraz to išla zaklincovať k našim južným susedom a kritizovať Orbána. Čo tá osoba dokázala za pár dní doslova dodrbať, to sa ani „žaluďovi“ nepodarilo, ktorého ironizujúci názov veľmi rýchlo zľudovel. Na toto si Kiska bude musieť zvyknúť. Naozaj nie je prezidentkou všetkých Slovákov.
Z apolitickej funkcie sa výsostne stala politická. No a tu nadviažem na možné odstránenie Harabina podľa stopnutého zákona s príznačným názvom „Lex Harabin“. Veď aj na prezidenta má kandidovať apolitický človek a vykonávať svoju funkciu pre blaho občanov SR. To sa nejako nedeje. Koľko ľudí kandiduje na rozličné funkcie, ktoré priamo ovplyvňujú zákony? Poslanci, mestské zastupiteľstvá, školy – kde by mala byť priorita apolitickosti, armáda… Môžeme pokračovať do nekonečna. Politika je prepletená celým systémom a len naivným amatérom to nie je jasné. Každý má určitý politický názor, dokonca aj sudcovia. Čo spravia s Procházkom či inými expertmi? Harabin sa stal postrachom súčasnej politickej moci či už opozície, alebo koalície. No ja neviem, ktorý diletant si myslí, že sudca nemôže mať politický názor? Čo je vlastne politický názor? Veď práve politici tvoria zákony a sudcovia len aplikujú výklad ich schválených zákonov do praxe a na základy týchto zákonov rozhodujú. Čiže nie na základe zákonov od sudcov, ale na základe zákonov od politikov.
Kam Dať Hlinu, Konečne Do Hrobu či iné skratky by sa dali popísať o súčasnom postoji liberálneho KDH, ktoré už dávno nemá žiadne kresťanské hodnoty odkedy si zaviedli demokraciu v strane a prehlasovali desať Božích. Prečo? Pretože môžu a chuť vládnuť je podstatne väčšia, ako akýkoľvek princíp. Po propagácii pedofílie na SME-tisku a prekročení akejkoľvek hrubej červenej čiary sa neoliberálne strany úplne diskvalifikovali. Je to o to horšie, že ani politici proti tomu až tak verejne nevystúpili až na niektoré výnimky. Salámová metóda pokračuje.
Už len krátka poznámočka k jednej odbornej štúdii švajčiarskych vedcov o zastavení globálneho otepľovania výsadbou miliónov stromov po celej planéte. Michal Kravčík propaguje výsadbu stromov a udržanie vody v krajine už roky. Má pravdu. Môžete sadiť stromy bez vody a pôdy? Tu odporúčam ešte jednu knihu okrem Vodnej paradigmy a to naozaj krásnu knižočku – Muž, ktorý sadil stromy od J. Giona, či fantastiku J. Verna a jeho Záplavu z mora, alebo Revolúciu jednej slamky od M. Fukuoku. Ľudia dávno vedia čo je potrebné. Vedia to však aj nadnárodné korporácie a ich chamtivosť? Vagóny dreva odchádzajú zo Slovenska každý deň. Búrky sa presťahovali k veľkým mestám a napríklad z Prešova sa stávajú už sem tam Benátky. Tepelný slnečný kotol pracuje na plné obrátky a jedine zeleň ho vie skrotiť. Žiaden betón ani asfalt. Normálna voda, pôda a strom. Jediná účinná zbraň proti globálnemu otepľovaniu, alebo aspoň akej takej obnove planéty a jej pľúc.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895605x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív