Založ si blog

Trubanov Oscar, Šeliga verzus Harabin, únik informácií a ESET

Truban je jasný adept na získanie Oscara. Za Slovensko bude určite nominovaný Truban! Najlepšia réžia, strih a jednoznačne herecký výkon! Hoci, možno to bude skôr Zlatá malina. No neviem, ale každý následný krok, ktorý Truban urobil, bol len ešte trápnejší ako ten predošlý. Naozaj sa musí človek čudovať, čo ho k tomu viedlo. Niečo vysvetľovať? To tých 5 gramov bielej webovej stránky? To nevymyslíš, to len Truban môže.
Slováci naozaj nevedia natáčať sitcomy, ale Truban urobil prvú pilotnú časť priam excelentne! Asi je rozdiel byť úspešným podnikateľom a úspešným politikom. Tento „trubanov úkaz“ čo sa objavil na scéne a obhajoba jeho minulosti či priam klamstvo v priamom prenose je ukážkou totálneho amaterizmu. Áno, už pomaly zľudoveli vtípky o Trubanovi typu:
Perníkové Slovensko.
Zober loptu, drogy máme.
Neviete, kto bude líder, ale viete, kto bude díler.
Dali to na Trubana.
Trubanova inšpirácia v Čapkovej Bielej nemoci, atď..
V takejto situácii nemá veľkú šanci pokračovať ako líder a už vôbec nie, ako premiér SR.
Teraz k problému Šeliga verzus Harabin. No ja neviem, ale púšťať sa bez dôkazov do hocikoho je už odvaha. Vôbec sa nečudujem, že ho dcéra pána Harabina zažalovala. Tu je ešte jedna vec, ktorá u nás akosi nefunguje. Jedna vec je povedať svoj názor, ktorý by mal byť absolútne slobodný a beztrestný a druhá vec je konštatovať nejakú skutočnosť bez dôkazov a dopustiť sa fakticky trestného činu ohovárania. Veľmi som zvedavý, ako to bude pokračovať a kto bude víťazom! Šeliga by si asi mal tiež niečo rozmyslieť, kým to vypustí z úst. Vraj právnik? Skutočný amatér.
Teraz trošku o úniku informácií zo spisov o Kočnerovi. Všetci sa rozčuľujú, ako je možné, že z vyšetrovacieho spisu unikajú takéto informácie pri vyšetrovaní a všetky idú k N-ku. Trošku konšpirácie. Čo ak to vôbec nebol únik informácie zo spisu, ale už z vopred pripravených dôkazov, ktoré už mali dlhšie k dispozícii a ich majitelia len kopírujú priebeh vyšetrovania a postupne odkrývajú dôkazy, ktoré dostáva aj polícia. Teda pripraví sa kampaň, zapoja médiá. V čase získania dôkazov sa zároveň zverejní ten istý podsunutý dôkaz aj v N-ku a čírou náhodou podobne ako pri vražde Kuciaka preletí okolo satelit. Tak teraz čírou náhodou získali komunikáciu a prelomili kódovanie. Pre tých, čo to zverejňujú a posielajú napr. N-ku je to úplne jednoduchá vec. Čižnár ohlási, že dostali dôležité informácie a dôkazy, no a daná skupina predloží dôkazy aj tlači. V inom prípade je systém vyšetrovania neskutočne deravý a naozaj sa skôr zdá, že opozícia pomáha Kočnerovi dostať sa von z basy na základe manipulácie s dôkazmi. Možno je N-ko niečo dlžné Kočnerovi. No kto ho vie? Len jedno je isté, či starí či noví politici, všetko je to jedno.
Jedno je však pravda. Na webe by sa mala zrušiť anonymita tvorcov príspevkov aj diskutujúcich. Anonymita priamo podporuje nenávisť! Ak si niekto stojí za svojím názorom, tak nech ho prezentuje verejne a nie anonymne. Dokonca aj každý článok v novinách by mal mať autora a to bez výnimky. Práve takýto druh anonymnej nenávisti podporujú aj sociálne siete.
Mimochodom k ESETu a financovaniu TIS, ktoré rozposielala emailom. Názor si utvorte sami ako tieto organizácie spolupracujú a ako ovplyvňujú trebárs aj voľby. Ešte jedna vec pri tom financovaní a vyjadrení TIS: „Navyše ide o peniaze deklarované a vykázané, len preto o nich vlastne takto otvorene diskutujeme.“ Z toho vyplýva, že o tých pomimo získaných financiách nediskutujú či ako tomu máme rozumieť?
Nasledujúcu časť blogu tvorí citácia z hromadného emailu TIS:
„Spolumajitelia spoločnosti ESET doteraz vynaložili na podporu politických strán či kandidátov zhruba 350-tisíc eur. Pre porovnanie, za úspech v minulých parlamentných voľbách dostali strany na štyri roky politickej práce dokopy od štátu 54 miliónov eur. Netvárme sa teda, že tu nejaké megapeniaze od ľudí ESETu monopolizujú politickú súťaž a že si kupujú funkcie.
Je práveže pozitívne, ak úspešní ľudia s dobrým menom politiku neignorujú, ale naopak, zapájajú sa aj finančne. Z prieskumov je zjavné, že väčšina krajiny je nespokojná, ako u nás politici fungujú a na novú ponuku vždy treba aj peniaze. Navyše ide o peniaze deklarované a vykázané, len preto o nich vlastne takto otvorene diskutujeme.
Na druhej strane je ale pravdou, že na aktivity spolumajiteľov Esetu sa treba začať viac pozerať ako kedysi. Ktokoľvek financuje politiku vo väčších objemoch musí byť pod zvýšeným drobnohľadom. Eseťáci navyše financujú nielen politiku, ale aj inštitúcie, ktoré politiku majú kriticky sledovať – novinárov (Denník N) a tretí sektor (Nadácia ESET a cez jej granty dôležité mimovládne organizácie monitorujúce politiku, Nadácia Zastavme korupciu). Všetky tieto inštitúcie sa tak dostávajú do konfliktu záujmov, ktorým budú pri svojej práci opakovane čeliť.
My v Transparency sme sa aj preto rozhodli od nadácií blízkych majiteľom ESETu už viac nežiadať granty. V minulosti sme dostali od nich 5-tisíc eur na kontrolu lokálnej politiky. Istý čas nás v malom podporoval aj Anton Zajac, jeden zo spolumajiteľov ESETu.
Nestrašme teda neexistujúcim sprisahaním, no neberme vážne ani reči, že to nemá na dozor nad politikou žiadny vplyv.“

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899658x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív