Založ si blog

Národné strany a ich možné fiasko, Trubanove lajny

Po Devíne svitla menšia nádej, že sa strany a straničky s národným zameraním spoja a dajú aspoň nejakých lídrov dokopy. Temer každý už začal s kampaňou. Žaludi dokonca ešte ani stranu nemajú a už začali kampaň. Svätá trojica – Hlina, Truban, Beblavý už vytvárajú vládu a Hlina by si aj podskočil.
Teda všetci už v plnom prúde, len pronárodní akosi mlčia. Vraj rokujú a kto, predsedovia? Znovu prehovorili egá a dopadne to jednou veľkou katastrofou. Pri takýchto nerozhodných krokoch ľudia preskupia svoje sily k ĽSNS. Totálna nevraživosť medzi ĽSNS a SNS nahráva neoliberálom. Ostatné malé strany, ktoré sľubujú niečo národné, čo doteraz ešte nevysvetlili, čo to je okrem svojho vedúceho postavenia predsedu tápajú v brutálnej tme po programovej stránke, aj po stránke konsolidačnej. Tu zase vystupuje KSS ako určitá možnosť. Je až neuveriteľné, čo píšem, ale majú v tom jasno, čo chcú, veľmi dobrý sa ukazuje Jalal Sulejman. No cez dve percentá sa tiež nedostanú a páni predsedovia tzv. pronárodných strán, ruku na srdce, dokážete vôbec dať zo svojich strán 10 kvalitných ľudí či odborníkov na kandidátku? Dokonca ani SNS to nedokázala, stačí si zobrať príklad Plavčana či pána ministra obrany, ktorý tak krásne nakúpil F16. Jaroslav Paška jednoducho nestačí, je to asi najschopnejší človek v SNS. Dvojtvárnosť SNS, ale hlavne Smeru je až do oči bijúca. Dve smerácke krídla a to jedno neoliberálne na čele s premiérom a Beňovou a druhé s predsedom a Blahom, ktorý zachraňuje Smeru hlasy. Nuž, neoliberáli majú z vás radosť.
Mečiarovi sa nečudujem, že sa po stretnutí na Devíne odviazal a povedal, čo povedal a ide premenovať nejakú stranu. Možno NAJ, pretože už asi stratila aj predsedu a obsah stránky je v mnohých ikonách nedostupný. No aj v tejto strane by bol vhodný človek v podobe pána Andreja Janca. Kvalitných ľudí je dosť, len sú porozhadzovaní a je priam nevyhnutné dať ich dokopy. No a čo s predsedami a ich ješitnosťou? O čom im ide? Žeby len o moc a financie za voľby? No pri takomto postupe a výkonoch nebudú mať nič! Len znovu kopu rečí na FB či iných sieťach, weboch, vystúpeniach. Takto sa už politika nerobí.
Občania sa preskupia a víťazom v tejto žabomyšej vojne o ego bude ĽSNS v opozícii a víťazstvo neoliberalizmu na Slovensku, presne tak ako v prezidentských voľbách, ktoré či už sú, alebo nie sú platné, ale výhru zaznamenali neoliberáli. Nie na Kotlebu by sa malo nadávať. Jediný nasadený, ktorý nechcel byť prezidentom, bol asi nedeľný rezeň pána Šefčoviča. To bola neoliberálna hra Smeru na obe strany. Pre Brusel super a pre Slovensko a jeho meno v EÚ tak isto, lebo odpísali ako Kotlebu, tak Harabina.
Po týchto pronárodných peripetiách si môže Truban natiahnuť lajnu od BA po KE a jednoducho budú vládnuť a ani urážky smerované na robotníkov tomu nepomôžu, jedine, žeby sa robotníci naozaj vzopreli. Áno, Truban bude musieť byť nahradený. Ak Beblavému nevadí, že to bolo dávno a Truban sa zmenil, tak potom prečo mu vadí Mečiar? Tiež sa mohol zmeniť. Ešte k tomu predaju bieleho na webe, ktorý tam Truban zavesil len tak zo „srandy“. Možno na dark webe mu to šlo celkom dobre a všetky tie „startupy“ boli len fingované biele kone, ktoré prali prachy z tejto činnosti. Kto vie? Asi len Truban.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898634x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív