Založ si blog

Harabin ustúpil, ĽSNS získala reklamu, Truban a Beblavý znovu na zlatú malinu, lebo Fico

Tak, a máme to tu, ešte pred voľbou radšej Harabin odišiel z tejto frašky, ktorú v pohode regulujú médiá či opoziční politici aj s pani prezidentkou. Už mu veľa možností neostáva, ak chce zmeniť systém, žiaľ, musí ísť do politiky. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Ak dokáže spojiť malé národné strany bez starých politikov a k tomuto by som priradil ešte aj komunistov, tak šanca by tu bola. Áno, aj komunistov, ak sa môže spájať KDH s PS, nevidím problém, aby sa spojili strany, ktoré podporujú Slovensko a občanov. Za posledné roky vzrástla nenávisť medzi občanmi na neúmernú mieru.
Ani za čias Mečiara a Čarnogurského nebola medzi ľuďmi taká nenávisť. Neoliberáli vytvorili absurdný precedens. Len ich názor je ten správny, aj keď nikto nevie, čo vlastne chcú a JA povýšili nad MY. Rozhoduje ulica a demokracia je prakticky v troskách. Odsudzuje za názory či reči. Posledným príkladom bol Mazurek, čím len znovu stúpli preferencie ĽSNS, ale to sudcovia nepochopili a neoliberáli si zbytočne mädlia ruky ĽSNS si zabezpečila reklamu ako málokto. Druhým tajfúnom a mega reklamou tváre ĽSNS sa stala Lívia, nečudoval by som sa, ak by kandidovala do parlamentu, asi by bola najmladšia poslankyňa v SR. Tu už pridám len to, lebo Fico. Krajina, kde sa NAKA zaoberá názormi ľudí a nie skutočnou trestnou činnosťou, trebárs aj Trubanovými drogami a odkiaľ ich kupoval, už naozaj nie je právnou krajinou, ale je na prechode k anarchii a následnej diktatúre. Krajina, kde sa zakazujú knihy, názory, autori iného myslenia a doslova dehonestuje osoba s „nesprávnym názormi“ je na pokraji diktatúry, ak to už samozrejme nie je diktatúra. Prezidentka, ktorá si dovolí trepať dve na tri na adresu iných štátov a dovolí si dopredu ovplyvňovať súdnictvo, sa stavia do úlohy vodcu? Nepripomína vám to nacizmus? Hitler by bol na súčasných neoliberálov hrdý. To, čo sa jemu nepodarilo, sa podarilo neoliberálom dotiahnuť zatiaľ ešte nie celkom do zdarného konca.
Neoliberalizmus nie je žiadnym mierumilovným hnutím. Má jednoducho pripraviť prostredníctvom anarchie a nespútanej „JA“ slobody k neobmedzenej diktatúre.
Áno, viem predstaviť spoluprácu Harabina, SHO, komunistov či iných politikov a odborníkov. Viem si predstaviť spoločný program a dokonca si viem aj predstaviť, aby jednotlivé politické zoskupenia dávali pozor na seba a komunikovali formou argumentov v prospech Slovenska a jeho občanov. Doteraz sa to akosi nedeje a najviac utláčanou vrstvou sú práve tvorcovia HDP a to pracujúci. Slovensko ako montážna linka je pri možnej blížiacej sa hospodárskej kríze zraniteľné ako máloktorý štát v okolí. Malé podniky temer prestali existovať a administratívna záťaž je stále vysoká. Veľké firmy valcujú menšie a doslova valcujú trh a likvidujú malých podnikateľov. Typické ukážky v stavebníctve, obchode či iných odvetviach. Štvrtá priemyselná revolúcia je absurdný dríst. Ľudia jednoducho potrebujú pracovať a nejako sa uplatniť v spoločnosti, aj keď poniektoré skupiny dokonalo využívajú systém a prakticky parazitujú na spoločnosti.
Teraz k tým neoliberálom a ďalšiemu pokusu dostať Zlatú malinu za herecké výkony a scenár. Týmto radím Trubanovi a Beblavému radšej netočiť žiadne reklamy. Bolo to na smiech, ale taký fajnový, ironický a bolo to veľmi, ale veľmi trápnučké. Asi si málo šľahli z bieleho webu. Aké herecké výkony, taká budúca slovenská politika.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898101x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív