Založ si blog

50-te roky sa vrátili, Pollák a extrémizmus, Béla nestihol dostavať Most, pán Danko – to fakt?

Čo k tomu dodať. Ideologickí pracovníci začali naplno svoju prácu a začína sa trestať za názor. Som zvedavý, kedy sa zavedie aj trest smrti za iný, ako ten „pravý“ novinársky neoliberálny názor. Sloboda slova a názoru nielen v EÚ, ale aj na Slovensku sa končí.
Znovu sa zavádzajú kádrové posudky a prakticky polícia a súdy už nie sú potrebné. Stačí SMEtisko či N-dor a ich pravý a jediný správny názor, na pokyn už zasahuje NAKA. Osobne by lepšie znelo NAKO, ale nechcem byť vulgárny. Systém je skutočne prehnitý a podľa môjho názoru za to môže práve nenažraný štát a priame aj nepriame dane. Prečo? Pretože práve tam sa dá najviac kradnúť. Zo spoločného balíka. Verejné obstarávanie je obyčajný systém, ktorý vznikol ako obhajoba okrádania občanov nielen v SR, ale aj v celej EÚ. Jasné, že by sa dal vylepšiť a sprehľadniť, ale to nikto nechce. Teda nikto z tých hore. Podobne ako nikto nechce ešte viac sprehľadniť DPH, aj to sa dá. Podobne je nutná aj rekodifikácia práva. No, ale načo vlastne právo v štáte, kde rozhodujú novinári, či politici, ktorí nemajú veľmi ďaleko do Levoče na trinástku. Aspoň tak sa tu u nás hovorilo.
Áno, prvé politické procesy už tu máme. V súčasnosti vás môžu zabasnúť či vyšetrovať už za hocičo, aj za obyčajný čierny humor, pokiaľ nie je z nejakej „pohrebnej“ stránky Z neoliberálov. Na tých sa jednoducho nesiaha.
Teraz k pánovi Dankovi, tuhý to fajčiar, ak mu nevadí schodok štátu, ktorý spôsobil nákupom stíhačiek v šrotovom stave. Ešte väčšia perla ako zdražovanie cigariet a ich odmietnutie predsedom Dankom bola pecka, že vraj chce znížiť DPH na denníky!!! To v akej dobe žije? Chce zachrániť dennú tlač a myslí si, že budú pre to o ňom denníky lepšie písať? Čiže výrub stromov nevadí? To, že už málokto číta papierové noviny, o tom už asi tiež nič nepočul. Áno, Béla mal pravdu s tým, že ak chcú mať zníženú DPH na zdravé potraviny, čo je pritom totálny blud, pretože, ak viete, že potraviny nie sú zdravé, tak potom načo ich predávate? Na nezdravé zvýšte daň tak ako aj na cigarety či alkohol, pre mňa za mňa aj o 100%, len som zvedavý, kto bude rozhodovať o tom, ktoré sú zdravé a ktoré nezdravé, keď sem tam „americkí vedci dokážu, že výskum…..“ Pán Danko na dennú tlač neznižujete DPH, práve naopak zvýšte o 200%. Bola by to zelená ekologická daň na výsadbu stromov a ochranu životného prostredia, pretože rozumného článku tam pomaly nenájdete.
Jeden z posledných normálnych zákonov bolo zálohovanie fliaš, aj keď by som to ešte pritvrdil a dal aj tetrapaky a vrátil by som sklo do obehu. To len na okraj.
Súčasná opozícia sa už cíti pri moci a chce vládnuť, ale rozdiel tam nebude, vlastne bude, ak teraz už za názory odsudzuje, rušia mesačníky a robia prepadovky na pre nich konšpiračných novinárov či médiá, čo bude potom??? Demokracia je v troskách. Fico si už nevie rady vo vlastnej strane, ľudia došli. Vznikajú stále nové strany Kiska, Drucker, Chmelár – soráč, ale všetko jedno stádo. Žiaden nový politik, len zbohatlík, čo chce aj moc. Všetci majú tie isté vzletné rečičky a sľuby. Už len Béla asi ten Most nepostaví, slovenskí Maďari mu odskočia ku súkmeňovcom, len dúfam, že nie až k takým, akí boli na futbalovom zápase.
Neoliberáli si krásne pestujú svoju ĽSNS a robia im reklamu ako nikto. Tešia sa z toho ako také vysmiate slniečkové lečo. Presne takéto postupy mal aj Hitler či Stalin a fakticky každá jedna diktatúra či fanatické náboženské hnutie, respektíve temer ktorékoľvek monoteistické náboženstvo, z ktorých najnesúmerateľnejším s tým našim je práve is….. Nemôžem dopísať, čo ak príde NAKA na kontrolu môjho názoru? Už sa teším na Benčíkovo kladivo na konšpirátora! To bude román! Už má aj svoju prvú „bosorku“ Líviu a svoju prvú „satanskú“ Bibliu Zem a vek. Keby takých Lívií bolo viac. K tomu ešte jedna poznámka, ak Kultúrblog sú nejako politicky orientovaní a potom sa nesmú s ich logom akékoľvek veci, čo s Hnutím za slušné Slovensko, ktoré priamo zasahuje do politiky? Tu mi napadol ešte aj pán Pollák, ktorý podobne ako Mazurek ich kolektívne spomenul v negatívnom svetle, tak aj Pollák všetkých ľudí či sympatizantov ĽSNS nazval extrémistami a vlastne neonacistami. Tak, pán Pollák, nevadí vám to v tomto prípade, kde na základe jedného jediného rozsudku odsudzujete ďalších 220.000 voličov? Mimochodom, ja k nim nepatrím, ale tu je presne ten dvojaký meter.
Každý, kto popiera slobodu názoru a slova a tým pádom aj otvorenej diskusie sa stáva diktátorom a to bez rozdielu! To sa nedeje len u nás, ale v celej EÚ. Je to akási predpríprava na vznik totality.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898058x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív