Založ si blog

Svedomie mnohých politikov patrí do čistiarne

Dostali sme sa do stavu, keď v rámci politiky na Slovensku tu z našich lídrov má každý na niekoho niečo. Česť a sláva, alebo rytierske cnosti sa už nenosia. Ono aj v stave rytierstva to trvalo len niečo vyše sto rokov, kým sa nezačali tituly dediť. Vzletné myšlienky sa vytratili s chuťou vládnuť a ovládať. Nič sa nezmenilo. Peniaze vládnu a ľudská nenažranosť nemá hraníc.
Nové strany vraj nemajú šancu, vraj preto, že nemajú dostatok peňazí na reklamu a nemajú vraj odborníkov. No na tých odborníkov sa pozrime, množstvo bývalých aparátčikov z bývalej jednej strany, ktorí nemali ani len odvahu svoju stranu kritizovať. V podobnom duchu pokračujeme až doteraz. Predseda sa nemôže kritizovať. Sú politické strany naozaj plné odborníkov? Tak sa pozrime na to, stredoškoláčka, vedúci supermarketu ide robiť ministra obrany, bývalí novinári na ministerstve školstva či práce a sociálnych vecí atď.. V skutočnosti ide len o jedno, či človek má na politiku žalúdok, alebo nie. Poznám kopu odborníkov, ktorí ani nechcú počuť o tom, že by išli do politiky. Iste, je to vec špinavá. Teraz jedna paralela, mojím koníčkom je aj keramika a práca s hlinou. Milujem točiť na kruhu, spracovávať beztvárnu hlinu a dať jej konečný tvar. Sem tam sú aj nepodarky, na ktoré vplýva množstvo faktorov. No jedna vec je pravdou, dokážem si umyť ruky a mať ich čisté.
Koľko politikov to dokáže povedať o sebe, že majú ruky čisté? Kiska, Matovič, Fico, Danko, Dzurinda, Truban, Čaputová… Zoznam je možné dopĺňať. Všetci z týchto klamali, podvádzali, prekrúcali a kto to platí? Práve ten obyčajný pracujúci. Práve na toho priemerne až podpriemerne zarábajúceho pracujúceho dopadajú všetky poplatky a dane, bez možnosti podvádzať. Platíme elektrinu, vodu, plyn, DPH, poplatky v bankách, za internet, poistky. Súdiť sa veľmi nemôžete, ak vás nezastupuje Lipšic a nemáte za sebou väčšiu či menšiu kauzu. Novodobí oligarchovia politiky v podobe mesiášskych predsedov strán, ktorí si o sebe myslia, že sú nenahraditeľní, nám gumujú mozgy. Novinári sa pridávajú práve k tejto elite a tiež nám tvrdia, že len oni majú pravdu a my sme také ovce. Zastierajú nám oči kauzami, kto ukradol viac miliónov. No a čo my? Na nás sa spoliehajú pred voľbami. Po voľbách sme znovu len odpad a prečo? Pretože nás nezastupujú ľudia, ktorí dennodenne cestujú v hromadnej doprave, čo čakajú na staniciach, chodia na nákupy a žijú od výplaty k výplate. Zabudli akosi na tých, čo ich živia. Iste, čože je to pre primátora plat vo výške cca 6000 €, nemá žiadnu zodpovednosť a má kopu poradcov a pre istotu ešte zvýši aj dane. No úžasné! Veď on si to zaslúži! On je chudáčik a potrebuje teplé rožky v nedeľu. Nech mu ich Sulík upečie.
Ono niekedy stačí malý impulz a skončí to revolúciou. No v súčasnosti už to nie je možné. Spoločnosť sa atomizovala a vedenie prebral všemocný internet. Zoberte si len, že musíte mať bankové účty, mobily, registrácie… Všetko je už na webe a kto tam nie je, ten neexistuje. Kto bude tvrdiť opak, klame. V súčasnej spoločnosti sa to už jednoducho nedá.
No a to posledné – aj v dnešnej diskusii sa riešili dotácie strán zo strany štátu. Znovu opakujem: politika je vec dobrovoľná! Financovanie strán je proti akémukoľvek zdravému rozumu. Dokonca by som prijal pravidlá, že maximálny rozpočet strán na štyri roky pôsobenia by mal byť maximálne jeden milión. Aj ten milión by mal byť iba z členských príspevkov. Nič viac, nič menej. Zrovnoprávniť pravidlá a povymetať ten Augiášov chliev. Len to musia ľudia chcieť! Taký malý, ale podstatný detail.
Čistiareň politického svedomia je (nielen) na Slovensku priam nevyhnutná.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897866x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív