Založ si blog

Osuský, Matovič či Hlina – agresori tváriaci sa ako kresťania

Áno, poslednú dobu sa ukazujú neoliberálne hodnoty v plnej kráse. Menovaní traja „násilníci“ a doslova provokatéri by sa uplatnili aj v táboroch. Keďže nemôžem písať paralely, že akých kápov mi to pripomína, tak nebudem. Ukázali svoje zúbky a dokonca dvaja menovaní sa prezentujú ako praktizujúci kresťania a aj také krídla vytvárajú. KDH už nie je ani kresťanské a ani demokratické, o rozpore týchto dvoch významov nemožno pochybovať.
KDH ako také stratilo už dávno svoj kredit a prihlásením sa k neoliberalizmu stratilo aj poslednú súdnosť. Politická kultúra je na bode mrazu. V kom má potom taký Emilko príklad? ,Už sa o tomto chlapcovi akosi prestalo písať. Na FB sa len hemží s vybranými slovami a častovaním opačných názorov. Dokonca aj tu na Pravde sa to akosi hemží. Obdivujem takého Arthur45, ten si vystačí iba s Ficom. To je jedno, o čom píšete, Fico, Fico, Fico. Mnohokrát zaslepení obdivovatelia svojich vodcov obdivujú aj skoky do studne a neváhali by skočiť, ak by vodca prikázal. Nuž, zbohom, zdravý rozum.
Posledné dva prípady agresie neoliberalizmu, s ktorými sme sa mali možnosť stretnúť v praxi a to inzultácia Lukáša Perného, alebo ukážka lásky a tolerancie Petry Procházkovej na redaktora Sputniku, Vladimíra Frantu.
Agresia, špehovanie a udávanie sa stalo pre týchto ľudí doslova modlou. Druhá strana to zatiaľ akosi neopätuje, toleruje a nechá po sebe šliapať. Dokedy to však takto bude? Kým neprasknú nervy ako Harmanovi, alebo kým nezačne občianska vojna? To, že tú máme biele vrany typu Benčíka, ktoré sa ešte chvália, že ľudí nahlasujú, ale len pre istotu z jedného tábora, pretože ináč by museli celý profil stránky Zomri zrušiť. Dostali sme sa až tak ďaleko, že namiesto pohŕdania ich oceňujeme. Ich nenávistné výroky sa prehliadajú a tolerujú. Ukážkou slovenskej „kultúry“ sú napríklad aj Silné reči, proti gustu žiaden dišputát, problém nie je v tom, že daní, ako to povedať – vulgaristi nadávajú. Problém je to, že im ľudia za to platia a sa zabávajú na čisto prízemnom humore. Áno, aj ja si zahreším, keď sa s kladivom tresknem po prste, a ešte ako! Vraj to aj pomáha. Ale, kde je viac píp…. slov ako tých slušných, tak je to na úrovni krčmových rečí! Najhoršie na celej veci je, že aj ľudia si začínajú z toho brať príklad a mládež je ukážkovým vzorom a nielen ona, aby som nekrivdil. Kde sú časy humoru Lasicu a Latinského či Hlaváčka s Krajíčkom, ešte mierne drží zástavu Štepka.
Tento príklad podvedome preberá aj spoločnosť. Niekedy aj samotní diskutéri si hneď odporujú. Napíšu, že nenávidíme, ale oni nás by najradšej zožrali. Nemali by napísať, síce s tebou nesúhlasím, ale čo už, je to tvoj názor. Okamžite vás škatuľkujú a nadávajú vám. Anonymita z niektorých robí hrdinov.
No, čo už, máme príklad v ústavných činiteľoch – facka sem, facka tam.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897791x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív