Založ si blog

Politické procesy v plnom prúde: Rostas, Blaha aj samotný Fico a zákaz Biblie

Začnem kritikou Fica, mierne povedané, v trubanovskom trápno-štýle. Proste katastrofa, ako obsahovo tak aj obsadením detí a ich zneužitím v politickej reklame, o fejku ani nevravím. Politici by sa mali zamyslieť nad obsahom a formou reklamy. Na Slovensku sme si už zvykli, že najprv sa koná a potom rozmýšľa. Ak chcete vidieť trápne voľby v americkom štýle na slovenský spôsob, máte nekonečné možnosti sa vyšantiť nad najstupídnejšími reklamami. Tak ako Slováci nedokážu točiť kvalitné sitcomy a to si musíme priznať, že na toto jednoducho nikdy mať nebudeme. Dabovať, to áno, ale natáčať to, to asi ťažko. Nemáme v tom jednoducho tradíciu.
Zato tradíciu sme získali v súdnych procesoch za názor. Názor už nemôžete mať. Ideopolícia vám nadiktuje, čo si máte a čo nemáte myslieť. Myslel som si, že politické procesy už nikdy nezažijeme. Prvé lastovičky som už zažil v minulosti, keď sem tam nejakého kamaráta vyhodili z práce, pretože napísal nekorektnú knihu. To boli len také závany. Vyhrážanie sa v práci, že píšeme a akurát nie v jednej línii s ideopolíciou, respektíve centrálnym myslením. Stalo sa. Máme tu diktatúru, ktorá už nerozlišuje slobodný názor a dokonca už netoleruje ani len slobodné myslenie. Začínajú sa nám objavovať prokurátori či novinári, ktorí vedia, čo si myslíme a musíme byť preto súdení, šikanovaní či odsúdení. Musíte si už dávať pozor na každé jedno slovíčko, pretože čo ak náhodou sa objaví nejaký Benčík a zúfalo vás bude prenasledovať?
Hon na čarodejnice začal. Tridsať rokov po nežnej revolúcii sme sa dostali pod pazúry novej neoliberálnej diktatúry. No Fico a „Nový“ Smer má na tom nemalú zásluhu. Samotný ideozákon je protiústavný a jeho tvorcovia sú si sami na vine. Iste aj Harabin mal vo videu kus pravdy a čo adresoval prokurátorovi mala hlavu aj pätu. No sám sa tiež podieľal na tomto ideozákone, ktorý ako som predpokladal, sa bude časom zneužívať na odrovnanie politických súperov.
A teraz k tomu dedičnému hriechu Židov. Sami o sebe tvrdia, že to majú ako svoj údel od Boha. Vždy a všade som tvrdil, že to čo sa stalo počas druhej svetovej vojny, ale nielen počas nej, nemá opodstatnenie a už vôbec nie ospravedlnenie. Sám všade hovorím, že Židia nám majú slúžiť ako príklad viery, komunity a spolupráce. Iste, majú to jednoduchšie, pretože národ majú prepojený s vierou. No nemyslím si (ak môžem), že Rostasov článok bolo niečo protižidovské.
Môžete ma posadiť na detektor lži a rovnako budem ľutovať životy Židov, Bielorusov, Arménov, Srbov, Sýrčanov … proste kohokoľvek, koho len tak pre vieru či národnosť, alebo dokonca pre názor popravili či odstránili. Veď takých Bielorusov asi v prepočte na počet obyvateľov bolo zavraždených asi najviac, celkovo 25% populácie a o nich sa nič nehovorí. ČSR tiež celkom slušne zdecimovala druhá svetová vojna a to aj zásluhou Britov, Francúzov, Talianov a hlavne Nemcov.
V Biblii sa toho veľa píše. Je to jednoducho krvavý kúpeľ, kde aj Židia po meči vykynožili na ceste do zasľúbenej zeme celé národy, bez akéhokoľvek zľutovania. Nuž, píše sa o tom v Biblii a teraz by mala NAKA túto knihu okamžite zakázať. Je politicky a nábožensky absolútne nekorektná. Znalkyňa Plichtová by ju mala okamžite zakázať a keďže sa v nej holokaust nespomína, tak Krista by mali odsúdiť za ohováranie a kritizovanie židovského náboženstva, pretože je to nekorektné. Vlastne Krista popravili, takže Plichtová by až toľko práce s posudkom nemala. Odsúdili ho za názor. Svätého Jána Krstiteľa tiež len tak sťali pre rozmar. Hra vabank týchto dvoch, čo položili život za myslenie by nám mala byť vzorom. Nevyhrali tento súboj myslenia s oligarchami vtedajšej doby podobne ako Hus či mnoho iných vedcov či kazateľov, ale po smrti sa stali ich mená a myšlienky o to väčšími.
SAV asi bude tiež prepúšťať vo veľkom, okrem Blahu asi celý zbor. No a čo keby sa sami zrušili pre svoju názorovú a myšlienkovú nekorektnosť? Prepájať prácu človeka s jeho súkromnými vyjadreniami nie je nič iné ako začiatok úpadku demokracie a nástupu totality. Prečítal som si aj status M. Havrana, prepáč Mišo, ale teba mali z RTVS na základe takýchto statusov už dávno vyhodiť. Blaha je len slabý odvar voči tebe. V súkromnej televízii si rozprávaj, čo chceš, ale týmto vyzývam pána riaditeľa RTVS na okamžité zrušenie takýchto relácií. Buď nech sú názorovo vyrovnané, aj po moderátorskej stránke, alebo nech nie sú vôbec.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895546x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív