Založ si blog

Koniec slobody slova, nástup diktatúry liberalizmu, Harabin verzus Chmelár a 6 hodín v práci

Načo nám je NAKA? Na potláčanie slobody slova a názoru. Prokuratúra je už úplne mimo a napĺňanie scenára knihy Zvláštna smrť Európy od Douglasa Murraya beží krásne podľa popísaných postupov. Táto kniha by mala byť povinným čítaním na všetkých školách. Čítal som Huntingtona či iných autorov, ale toto bola top reportážna kniha plná faktov. Predchádzajúce knihy boli skôr filozofického charakteru.
No a teraz k Blahovi a NAKA. Vraj u nás nie sú 50. roky a návrat politických procesov. Tak vážení politickí neoliberálni oponenti si už našli svojich nepriateľov. Presne podľa kľúča. Ich vzory z Tretej ríše by boli na nich hrdí. Za hviezdu s kosákom a kladivom trest? To fakt? Politické procesy v plnom prúde a rovno pred voľbami. Blahovi samozrejme stúpnu preferencie, o tom nie pochýb. No je už akosi toho veľa. Rostas, Daňo, Vaský … vyhrážky, zákazy, no len z jednej strany. Na Slovákov sa môže pľuť, na stránke Zomri sa môžu ľudia urážať do nemoty, lebo vraj „sarkazmus“, DenníkN sa vytešuje, že nemali dobrý deň, Kotleba je súdený a navyšuje sa mu trest za číslo, o ktorom asi vedel čo znamená, no spopularizovali ho práve jeho oponenti, ale občanov, čo kričali na Kotlebovcom, že ich treba zabiť,i s tým sa nič nedeje, o Emilkovi ani nevraviac. Mimochodom, mám doma ocenenie deviatich mladých budovateľov zo základnej školy za zber druhotných surovín a je tam červená hviezda! Príde po mňa NAKA? Som na to hrdý, že som pomáhal prírode a bol som ako najlepší zberač odmenený zájazdom do Juhoslávie. Postupy neoliberálov idú do krajností. Presne tento postup je popísaný aj vo vyššie menovanej knihe.
Áno, nastupuje nám nová diktatúra. Nemali sme demokraciu veľmi dlho. Existuje len jedna pravda a zákon platí len pre jednu skupinu a trestať sa môžu len oponenti neoliberálnej diktatúry.
Teraz trošku k besede Harabin verzus Chmelár na Aktualitách. Pozrel som si ju. No to, čo predvádzal Chmelár voči Harabinovi, bol čistý odpad. Mal som o ňom väčšiu mienku a aj som si myslel, že sa už trošku zmenil a prekročil svoj tieň, ale bol to len zúfalý pokus slniečkára zaujať publikum tým, že bude útočiť na Harabina a s totálne trápnymi argumentmi nedosiahol absolútne nič. Nuž, Chmelár sa odpísal. Je pravdou, že v danej besede vôbec nešlo o riešenia, ale skôr o to, kto má väčšie ego. Proste obe skupiny majú podobných voličov, no debata nepriniesla nič nové.
Len ma neoznačujte za harabinovca, skutočne kandidujem za Slovenské hnutie obrody a nie som nikým riadený. Dokonca ani zo strany SHO, kde sme sa bavili o šesťhodinovom pracovnom čase, ktorý som navrhoval. Prečo nie? Ľudia sú už dosť vyčerpaní a produktivitu by to neznížilo, skôr zlepšilo. Samozrejme, celková cena práce by ostala tá istá ako za osemhodinový pracovný čas. Bola by to aj určitá prevencia proti globálnej ekonomickej kríze. Čas na rodinu by bol väčší, podobne ako na záujmy či hobby. Naozaj nie zlé riešenie.
No a jeden obrovský potlesk pre Nigela Faragea. Exceletný prejav a dôvody opustenia EÚ a totálna trápnosť predsedajúcej a jej upozornenia, aby si skryli vlajočky. EÚ a jej parlament je predsa zástupcom národných štátov a ich symboly by mali byť pre EÚ posvätné. Osobne som si myslel, že by to mala byť ich povinnosť sa prezentovať krajinou, za ktorú tam sedia. A áno, je to začiatok konca EÚ, pretože krajiny odrazu vedia, že sa to dá. Dá sa opustiť diktatúra Bruselu, ak sa nezmení samotná EÚ.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896846x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív