Založ si blog

Liberálny fašizmus nie je mýtus, Brexit a čo robil Mistrík s OĽaNO

Vznikla tu diskusia, čo je ten liberálny fašizmus a či to nie je nezmysel. Minimálne je to taký istý nezmysel od extrémnych neoliberálov, ako každého, kto s nimi nesúhlasí, nazvať fašistom. Ono sa to veľmi rýchlo môže otočiť a presne to sa stalo. Iste, liberálny fašizmus naozaj existuje a môžete si vygúgliť aj význam tohto slovného spojenia. Okrem Goldberga začalo používať tento význam mnoho ľudí a či chcú neoliberáli, alebo nechcú, už im prischla nálepka liberálneho fašizmu. Je to niečo podobné ako Antifa. Sama je extrémny protipól tej istej mince. Absolútne žiaden rozdiel medzi nimi nie je. Extrémne skupiny z okrajov oboch scén sú príliš agresívne. Je však zarážajúce, že polícia výsadne zasahuje iba proti jednej z týchto skupín a to proti tzv. národným skupinám. Globalisti sa nechávajú tak.
Začali sme kráčať po tenkom ľade dôvery väčšiny občanov, ktorá mlčí. Otázne je, dokedy bude mlčať. Na revolúcie niekedy stačili iba iskierky. Teraz sa rozdúchava riadna pahreba. Zo strany neoliberálov ide o otvorené provokácie.
Fašizmus sa až príliš začal používať a doslova zneužívať. Murray to vo svojej knihe Zvláštna smrť Európy veľmi dobre opísal a je to vždy ten istý scenár. Ak chceš prevziať moc, nájdi si nepriateľa, ktorý za to môže. Nepripomína vám to Tretiu ríšu? V súčasnosti neoliberáli označujú pojmom fašista každého národovca, vlastenca či reprezentanta iného názoru. Presadzujú otvorený konflikt jednotlivca verzus väčšinová mlčiaca spoločnosť. Samotný liberalizmus v tom pravom slova zmysle bol na vrchole v minulom storočí a splnil svoju úlohu. Od polovice deväťdesiatych rokov, po revolúciách vo východnej Európe mal skončiť. Namiesto toho vznikol ďalší -izmus. Nastolená diktatúra doslova vyhnala Britániu z EÚ a budú ďalší. Ľudia odrazu zistili, že odísť je možné. Ak sa nebude EÚ reformovať, rozpadne sa a budú za to môcť práve neoliberálni fašisti.

„Dejiny učia, že demokracia bez hodnôt sa rýchlo premieňa na jasnú, alebo kamuflovanú totalitu.“
Ján Pavol II.

Európa postavená na kresťanstve a viere prechádza do stavu latentného nihilizmu spôsobeného prehnaných egoizmom sebadeštrukcie seba samého, ktorého valcujú materiálne statky. Viera sa čím ďalej viac vytráca z nášho života a spoločenstva. Tento trend však začal už v polovici 19. storočia a to nie je žiadna novinka.

Milé slniečka, zmierte sa s tým, že pojem liberálny fašizmus sa bude čím ďalej viac používať na vaše extrémistické hnutia a na vaše označenie. Už je to nezvratné, aj keby tento pojem sám o sebe si protirečil, už vám to nepomôže. Je to niečo podobné ako KDH. Kresťanskí demokrati – nejako to nepasuje, ale konečne sa to už ukázalo. V rámci demokracie si odhlasovali liberalizmus.

No a tu idem k tej druhej téme. Len tak mimochodom na besedách OĽaNO pekne krásne sa prezentuje Mistrík. O čo ide v tejto hre – Matovič pekne krásne počúva Mistríka? Alebo je to naopak? Potom je to celé niečo absurdné a z Matovičovej strany ohromná hra, priam divadlo, veď hercov má tam dosť. Akože partner budúcej vlády, ktorý sa tvári ako úplne nezávislá strana a voličov to tak trošku mätie. Nechcú dávať hlasy ani liberálom a ani národniarom. Tak Matovič si prizve do svojej štvorčlennej strany katolíkov. Totálny mix na odoberanie hlasov a nádhernú zárobkovú činnosť. Jednoducho, táto hra je čím ďalej viac priehľadná. Ľudia na to krásne skočia. Vraj bojovník proti korupcii. Pozerá všade možne, len na tú svoju nie. Iste, čo je doma, to sa počíta! Majetok jeho manželky je rovnaký ako majetok každého bežného občana na Slovensku. Možno konkuruje aj tomu Počiatkovmu. Mimochodom, ešte som nikdy nepočul od Matoviča, aby sa zrušilo nezmyselné financovanie strán a ani som nepočul, aby chceli poupraviť volebný zákon a stransparentniť financovanie strán.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897757x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív