Založ si blog

40. 000. 000 pre Matoviča a naozaj hlas vo voľbách prepadne, ak vaša strana nepostúpi do parlamentu?

Nie je to pravda, dokonca je to zavádzajúca lož. Žiaden hlas neprepadne, len toho, kto nepôjde voliť. Vtedy prepadá jeho základné právo a to vysloviť svoj názor. No a čo sa stane ak strana nepostúpi? Nič. Zníži preferencie stranám, ktoré do parlamentu postúpia a niektoré sa tam nemusia vôbec dostať a bude len záležať od toho, či hodíte svoj hlas do urien, alebo nie. Matovič sa tu dušoval, že prepadnú Kotlebove hlasy, lebo s ním nechce žiadna strana spolupracovať. Ono to až tak pravda nie je. Sú tu menšie strany, ktoré sa nevyhranili voči národným stranám. Spomeniem Slovenské hnutie obrody, je to malá a nová strana prakticky bez škandálov. Bola by dobrou alternatívou pre voličov KDH, OĽaNO či SNS.
SNS a KDH potrebujú „prefackať“, aby sa spamätali, čo za politiku robia ich šéfovia. OĽaNO je čistá Matoviačova s.r.o. na financie. On ani vládnuť nechce. Jemu stačí vrieskať a nazbierať hlasy pre svoju štvorčlennú základňu. 40 miliónov, čo doteraz dostala jeho súkromná rodinná politická s.r.o. je celkom pekný peniaz. Musím sa ospravedlniť, nie je to 40 miliónov, ale „len“ +-15 miliónov. Čo je však úplne jedno. Je to suma, ktorá mohla slúžiť iným účelom. Aj keby sa neprekrúžkoval, stále bude mať krásny štátny príspevok, tak ako všetky príživnícke strany, ktoré využívajú tento štátny príspevok, ĽSNS a Smer nevynímajúc. Toto okrádanie občanov už musí naozaj skončiť a tu som nepočul ani jedno jediné slovíčko vyjsť z úst Matoviča, aby sa toto bezbrehé financovanie strán už konečne zastavilo. Matovič hrá v tomto politickom marazme jedno veľké divadlo a úprimne, ide mu to. Ľudia mu na to skočili.

Na jedného kričí, že rodičia by mali hovoriť deťom pravdu a šíriť ju. No najazdené optimalizované kilometre, tlačiarenský stroj, premlčané účtovníctvo atď. – to všetko je v poriadku. Matovič hádže kameňom, ten človek už ani nevie, kedy klame a kedy hovorí pravdu. V pohode by som si sadol s ním za detektor a mohli by sme si dávať otázky „čistoty“ za posledných napríklad pätnásť rokov. Je jasné, že z neho by aj detektor zblbol, lebo on verí vo vlastné klamstvá o jeho čistote. Cirkus, ktorý predvádza, je rovný tomu Trubanovnu duu s Beblavým a Kiskom.

Preto každý hlas, ktorý dáte národným stranám nie je stratený hlas, znižuje im percentá a toho sa dosť boja. Mlčiaca väčšia sa musí zobudiť. Žiadna strana tam nemá extra expertov, ináč by sa netrepali do politiky a nepriviedli našu krajinu tam, kde je. Od Mečiara cez Dzurindu, Radičovú, ktorá by konšpirátorov najradšej fyzicky likvidovala až po Fica. Kto z nich je čistý? Povedzte mi tu a napíšte mi jedno meno z týchto politikov, čo nemajú nejakú kauzu,a lebo škandál. Sulík – Kočner, Kiska – pozemky a podvody úžera, Matovič na ceste okolo sveta s mamkou za volantom a babkiným účtovníctvom, Truban – zhulený užívateľ drog s pochybnou minulosťou, Beblavý – privatizácia Palma a kšefty v rámci TIS, Fico – toho je taká kopa, že by to vydalo na samostatný blog, Danko je úplne mimo a aká rigorózka, taký telefonát aj s výložkami, Kollár je naozaj s každým rodina – aj s Kočnerom, Béla si tiež zapotrošil nejaké tie pozemky s výhodným nákupom, aj Kotleba porušil svoje sľuby a aby som nezabudol náhodou na môjho obľúbenca Hlinu – agresivita, primitivizmus, ohováranie, fyzické útoky a vlastník krčiem, jednoducho čistý vzor kresťanstva na Slovensku.

Máme tu naozaj výkvet spoločnosti. No aký ľud môj, takí jeho predstavitelia. Ak si nedokážete zvoliť ľudí, ktorí nedávajú do kampane milióny a ak si nedokážete dať do súvisu v rámci súčasného kritického myslenia po starom gazdovský rozum, fakty, tak si to zaslúžite! Pre tých, čo si myslia, že ich hlas prepadne, ak sa tam nedostane ich strana – nič neprepadne. Môžete v s pokojom v duši na všetkých nadávať, že to robia na nič a že vaši by to robili lepšie. No keď nepôjdete voliť nemáte na to právo! Len platiť dane v krajine, kde by sa malo dať dobre zomierať. A ešte jedna vec a to podstatná, každý hlas vhodený národným stranám musí pohľadať aj liberálny občan aoni majú jednu nevýhodu, je ich menej a môže sa stať, že 7% nebude musieť byť 170.000, ale bude musieť byť 250.000. Aj to je matematika a aj jeden odovzdaný hlas môže všetko zmeniť. Píšem odovzdaný a platný!!!!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896826x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív