Založ si blog

Na Slovenskej Pošte je vedenie totálne mešuge? Ako ďalej ekonomika a corona v dobe pôstu

To čo predvádza Slovenská Pošta je už menšia panika. Namiesto toho, aby naďalej doručovali doporučené zásielky budú vytvárať rady ľudí pred poštou. Ešte aj ten ich geniálny elektronický systém, ktorý viac spomaľuje ako urýchľuje, je totálnou katastrofou. Čiže namiesto toho, aby dôchodcom či ľuďom pošta v karanténe pomáhala, ich ide sústrediť k sebe. Veď nie je problém dezinfikovať zásielky a vírus sa až tak dobre nedrží na papieri či kartóne. No a čo dôchodcovia? To ich budeme teraz vyháňať na poštu pre doporučené zásielky, za ktoré pošta vybrala financie, že ich doručí. Mestá a obce, ale aj štát budú mať sťaženú úlohu. Akurát pred dvoma dňami som dostal voľajakú blbosť zo štatistického úradu. To naozaj nemajú čo riešiť na štatistickom úrade? Predstavte si, že kvôli takému niečomu sa budeme musieť trepať na poštu. Nie je lepšie vybaviť poštárov rúškami a okuliarmi, ako aj dezinfekciou a ochranným odevom a nech radšej poštu roznášajú, ako by ohrozovali pracovníkov za pultmi ako aj samotných zákazníkov.
Som za dodržiavanie pravidiel, ale nezmyselné nariadenia, ktoré idú cez a sú proti logike sa mi priečia. Podobne je to s cestovaním zadarmo pre študentov. Zrušte to jednoducho počas doby, kedy sme vo vojnovom stave s vírusom. Je pravdou aj to, že do súčasnej doby nie je nakazených viac ako 1% populácie a to vrátane Talianska. Nosme rúška, spomaľme ochorenie, dodržujme vzdialenosti a pripravme sa na najhoršie, ale nepanikárme.
Obchody nestíhajú, ale výrobcovia postupne prerušujú výrobu. Momentálne len v odvetviach, bez ktorých ľudia dokážu prežiť. Čo sa však stane, ak Taliani či Nemci prestanú dodávať potraviny do svojich reťazcov v cudzích krajinách a nechajú si ich doma ako rúška! Potravinová sebestačnosť je v súčasnosti prioritou ktorejkoľvek vlády. Nechali sme si zlikvidovať živnostníkov a malé firmy, ktoré najrýchlejšie reagujú na trh a potreby a ktoré sú hlavne doma! Teraz sa nám to vypomstilo!
Zdravotníctvo a personál je poddimenzovaný. Pritom pri tomto type vírusu ani tak nejde o miesta v nemocnici, to môžu nahradiť ubytovne či školy ako alternatívy, ale skôr o personál a samozrejme dýchacie zariadenia. V rámci Slovenska a celej EÚ zlyhal určitý typ prípravy na katastrofický scenár. Pritom, kto si pozrel Planétu opíc – novú verziu, bolo krásne poukázané, ako sa v súčasnom svete veľmi ľahko vírus môže šíriť. Je to však naozaj zdvihnutý prst matky prírody.
Prečo prišiel corona vírus do Európy v dobe pôstu? Teraz len taká úvaha o pachtení a uponáhľanej dobe. Strata viery a určitého nadhľadu v niečo, čo je nad nami je viac ako očividná. Prílišná dekadencia a doslova strata akýchkoľvek morálnych hodnôt je priam ukážková. Je to ako istý typ morovej rany, podobne ako klimatické zmeny. Nádherne nám to ukázala corona a nie Grétka! Corona dosiahla za tri mesiace viac ako preferovaná Greta v médiách. Temer čisté ovzdušie a nebo zníženie produkcie, hľadanie hodnôt, spolupráca a istá forma dodržiavania pravidiel. Taliani, ale aj Španieli tak trošku trpia na svoju žoviálnosť, večerné stretnutia, objímanie, bozkávanie atď.. Odjakživa som bol proti prehnaným bozkávačkám pri stretnutiach či objímaniu ako zmyslov zbavený, ostalo mi len to podávanie ruky.
Iste by sme mali prehodnotiť to svoje pachtenie za niečím, čo má len materiálnu cenu a aj tú stratí po čase. Taký Diogenes vedel, o čom píšem. Samozrejme, nemôžeme ísť v jeho šľapajach, ale môžeme obmedziť spotrebu a radšej sa vrátiť k podpore miestnych výrobcov, podotýkam výrobcov a nie priekupníkov a začať si vážiť vlastnú hrudu hliny, pretože aj tak v nej raz všetci skončíme a bez viery, humoru a dobrej nálady, s ktorou sa zdolá množstvo problémov to jednoducho nepôjde. Sme tu len krátky čas. Dá sa povedať, že z pohľadu vesmíru sme len taký zanedbateľný prach.
Postupne si na to zvykneme, aj na coronu aj na život s ňou či bez nej. Zázračne sa objaví očkovanie. Možno tu bola corona aj skôr len sa dalo za vinu chrípke, ktorá ja podstatne väčší zabijak a sme tu a už sa vôbec nerozčuľujeme nad chrípkou.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895358x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív